Manžel britskej kráľovnej sa venoval verejným povinnostiam viac ako syn Charles

NETKY.SK • 28 December 2016, 19:19 • 2 min
Manžel britskej kráľovnej sa venoval verejným povinnostiam viac ako syn Charles

LONDÝN - Manžel britskej kráľovnej Alžbety II., 95-ročný princ Philip už od svojich 90. narodenín hovorí, že pre vysoký vek obmedzí svoj verejný program.

slovakia

left justify in out

Možno troška zvoľnil, ale rozhodne to nebadať. Z dnes zverejnených údajov vyplýva, že princ Philip sa tento rok objavil na verejnosti až 110-krát. Pre porovnanie, jeho vnuk princ William venoval tento rok verejným povinnostiam iba 80 dní.

Štatistiku zostavila britská národná tlačová agentúra Press Association na základe kráľovských vestníkov zverejňovaných každý deň. Ukázali, že starší členovia kráľovskej rodiny pracujú zrejme viac ako mladšia generácia.

Najvyťaženejšia bola dcéra kráľovnej, princezná Anna, ktorá mala verejné povinnosti počas 179 dní. Jej brat a následník trónu princ Charles mal verejné povinnosti počas 139 dní.

Jeho syn, princ William, má samozrejme ospravedlnenie, keďže s manželkou Kate vychováva dve malé deti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies