Manžel a otec zosnulých českých turistiek stále zostáva v Egypte

NETKY.SK • 27 September 2013, 06:24 • 2 min
Manžel a otec zosnulých českých turistiek stále zostáva v Egypte

PRAHA/KÁHIRA - Teoretická šanca na návrat českého občana Petra Kramného (36), manžela a otca dvoch českých turistiek, ktoré za neobjasnených okolností zomreli počas júlovej dovolenky v egyptskom letovisku Hurghada, jestvuje.

slovakia

left justify in out

Všetko však závisí od záverov rokovaní českej diplomacie a egyptskej prokuratúry, ktorá môže zákaz vycestovať pre podozrivého muža predĺžiť o ďalší mesiac. Informuje o tom dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu rezortu zahraničných vecí v Prahe Davida Frousa.

Podľa rovnakého zdroja uplynú na budúci týždeň dva mesiace, ktoré mali egyptským úradom poslúžiť na objasnenie prípadu dvoch zosnulých občianok ČR. Práve muž z Karvinej je v kauze kľúčovým svedkom a súčasne jediným a hlavným podozrivým, pretože dvojica zrejme zomrela na následky otravy prudkým jedom.

Až do objasnenia ďalšieho postupu zostáva Karvinčan v hoteli v Hurghade, kde mu pobyt platí cestovná kancelária. Hovorca CK Blue Style Martin Slaný potvrdil, že po tragédii prisľúbili mužovi zabezpečenie ubytovania, čo platí. Nič by na tom nezmenilo ani prípadné predĺženie zákazu opustiť Egypt pre Petra Kramný, dodal, avšak nechcel špekulovať o postupe v prípade obvinenia českého občana. Neprehľadnosť kauzy zvyšuje fakt, že telá obetí, ktoré mali podľa egyptských lekárov rozleptané žalúdky, previezli do vlasti bez vnútorných orgánov, čo skomplikovalo prácu českých patológov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona