ManU získal Di Mariu za rekordných 75 miliónov eur

NETKY.SK • 27 August 2014, 09:51 • 2 min
ManU získal Di Mariu za rekordných 75 miliónov eur

LONDÝN - Anglický futbalový klub Manchester United získal argentínskeho reprezentanta Angela Di Mariu z Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

"Podľa medializovaných informácií zaplatil za útočníka rekordných 75 miliónov eur," informuje agentúra dpa. Di Maria sa "červeným diablom" upísal na päť rokov. Odstupné za Di Mariu je rekordným v najvyššej anglickej futbalovej lige. Do tejto chvíle sa z prvenstva tešila Chelsea Londýn, ktorá previedla na účet Liverpoolu za Fernanda Torresa 58,5 milióna eur.

 

Argentínčan bol v minulej sezóne jedným z kľúčových hráčov Realu. "Užil som si svoj čas v Španielsku a veľa klubov tam malo o mňa záujem. Manchester je ale jediný klub, pre ktorý by som Real opustil. Luis van Gaal je skvelý tréner, ohromila ma jeho vízia o odhodlanie," povedal hráč po podpise zmluvy. "Angel je skvelý stredopoliar, tímový hráč a prirodzený talent. Je rýchly, energický a postrach každej obrany," vzdal Di Mariovi hold holandský kouč.

 

Po uplynulej sezóne, v ktorej Argentínčan s Realom triumfoval v Lige majstrov, odmietol s "bielym baletom" predĺžiť zmluvu. Prispeli k tomu aj viaceré príchody nových hráčov, konkurenciu v strede poľa zvýšili počas leta James Rodriguez a Toni Kroos. Di Maria si tak už nemohol byť istý miestom v základnej zostave a obzeral sa po novom pôsobisku. Okrem Manchestru záujem prejavil aj Paríž St. Germain, ktorý neskôr pre vysoké finančné nároky Realu z pretekov o jeho služby odstúpil.

 

Di Maria prišiel na Santiago Bernabeu v roku 2010 z portugalského tímu Benfica Lisabon za 25 miliónov eur. Za Real celkovo odohral 124 duelov s bilanciou 22 gólov, po svojom krajanovi Lionelovi Messim z FC Barcelona mal v uplynulých sezónach druhý najvyšší počet asistencií zo všetkých hráčov v Primera Division.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies