ManU naďalej lanári Schweinsteigera, núka mu trojročnú zmluvu

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 13:41 • 2 min
ManU naďalej lanári Schweinsteigera, núka mu trojročnú zmluvu

BERLÍN - Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Bastian Schweinsteiger je podľa zahraničných médií blízko k prestupu z Bayernu Mníchov do Manchestru United, kde by sa stretol so svojím bývalým trénerom Louisom van Gaalom.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Bild by mal 30-ročný stredopoliar dostať od účastníka Premier League trojročnú zmluvu. Aby ho "červení diabli" vykúpili z kontraktu platného do roku 2016, budú musieť Bavorom zaplatiť odstupné približne 20 miliónov eur. Manchester Evening News hovoria o oveľa nižšej prestupovej čiastke 8,9 mil. dolárov, pričom takisto informujú o pripravovanom trojročnom kontrakte.

 

Schweinsteiger sa rozprával s manažmentom Bayernu v piatok, ďalšie rozhovory budú pokračovať po jeho sobotňajšom návrate z dovolenky. Prezident mníchovského veľkoklubu Karl-Heinz Rummenigge tento týždeň telefonoval so skúseným záložníkom a podľa jeho slov mu "záujem United veľmi lichotil".

Schweinsteiger strávil v Bayerne celú svoju doterajšiu profesionálnu kariéru. Za úradujúceho bundesligového šampióna odohral od roku 2002 dokopy 536 zápasov vo všetkých súťažiach, pričom s ním vyhral Ligu majstrov, osem domácich titulov a rekordne sedemkrát s ním triumfoval v Nemeckom pohári. Stojedenásťnásobný nemecký reprezentant a majster sveta z roku 2014 bol kľúčovým hráčom Bayernu, keď ho v rokoch 2009 - 2011 viedol práve van Gaal. Uplynulé roky však poznačili jeho kariéru početné zranenia a pod vedením Pepa Guardiolu, ktorý má v Bayerne na jeho post množstvo alternatív, už nie je takým preferovaným hráčom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies