Manowar chcú na Slovensku ochutnať víno a zdravé potraviny

NETKY.SK • 8 Január 2016, 12:18 • 2 min
Manowar chcú na Slovensku ochutnať víno a zdravé potraviny

BRATISLAVA - Členovia americkej heavymetalovej kapely Manowar chcú počas návštevy Slovenska ochutnať kvalitné vína i zdravé potraviny.

slovakia

left justify in out

Formácia vystúpi 18. januára v Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC). "Nenašli sme nič, čím by nás prekvapili, žiadnych živých aligátorov ani iné výstrednosti. Žiadajú len kvalitné biele a červené víno, minerálnu vodu, čerstvé a zdravé potraviny, zeleninu a americké policajné šišky," prezradil organizátor Michal Očovan z agentúry ProMusic.


Fanúšikovia a fanúšičky kapely sa môžu tešiť na novú šou a kvalitnú aparatúru. V porovnaní s minuloročným turné skupina privezie o tonu viac novej techniky, zosilňovačov o výkone 300 000 wattov. "Väčšina nášho vybavenia je robená na mieru. Tí, ktorí videli naše turné v roku 2015, vedia, že sme pracovali s videom a gigantickými LED obrazovkami. Teraz to opäť prekonáme. Počas príprav priletel za nami náš video dizajnér z Európy a spoločne sme pripravili nové videá, ktoré budeme premietať počas piesní na najkvalitnejších LED obrazovkách. Aby som bol presný, prinesieme 150 metrov štvorcových LED obrazoviek v 6K rozlíšení," objasnil basgitarista formácie Joey DeMaio.


Kapela sa na Slovensko veľmi teší. "Je ťažké uveriť, že začíname už o pár dní. Práve sme skončili posledné kapelové skúšky a prípravy na toto turné. Tisíce vecí musíme dopraviť v kontajneroch z USA do Európy, zabezpečujeme letenky, hotely, stravu, ale taktiež dávame dohromady viac ako 100-členný tím ľudí z viacerých krajín, ktorý nás bude počas celého turné sprevádzať," dodal muzikant.


Manowar vznikli v roku 1980 a okrem mohutného zvuku sú pre nich charakteristické texty s fantasy a mytologickými témami. V roku 1984 sa kapela postarala o Guinnessov svetový rekord, a to za najhlasnejšie vystúpenie. Na konte majú aj ďalší rekord za najdlhší heavymetalový koncert, keďže v Bulharsku hrali v roku 2008 päť hodín a jednu minútu. Prvý album Battle Hymns vydali v roku 1982 a zatiaľ posledný počin Kings of Metal MMXIV uviedli na trh vo februári 2014. Kapelu momentálne tvoria dvaja pôvodní členovia - Joey DeMaio (basgitara, gitara, klávesy) a Eric Adams (spev) a ďalej Donnie Hamzik (bicie) a Karl Logan (gitara, klávesy).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies