Manny Pacquiao čelí žalobe od divákov pre zatajenie zranenia

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:52 • 2 min
Manny Pacquiao čelí žalobe od divákov pre zatajenie zranenia

LAS VEGAS - Filipínsky boxer Manny Pacquiao prehral prestížny sobotňajší súboj s Američanom Floydom Mayweatherom, zo zranenia sa možno bude spamätávať aj rok a navyše má na krku žalobu.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok ju na federálnom súde v Las Vegas podali v mene dvoch osôb. Staphane Vanel a Kami Rahbaran tvrdia, že ich "Pac-Man" a jeho tím podviedli, keď zatajili informácie o boxerovom predzápasovom zranení. Vystupujú vraj za všetkých majiteľov drahých vstupeniek a tých, čo si kúpili prístup na sledovanie priameho prenosu. Priemerná cena vstupenky bola 10 859,55 amerického dolára, pričom záujemca o najdrahší lístok musel z vrecka vytiahnuť neuveriteľných 141-tisíc USD. Obyvateľ Spojených štátov amerických za priamy prenos z komplexu MGM Grand v Las Vegas vo vysokom rozlíšení zaplatil spoločným vysielateľom - televíznym staniciam Showtime a HBO - 99,95 USD.

 

Promotér Bob Artum priznal, že Pacquiao si privodil zdravotnú indispozíciu na tréningu štyri týždne pred súbojom, ale pravé rameno vraj vykazovalo známky hojenia. Filipínec podľahol Mayweatherovi jednomyseľným verdiktom rozhodcov. Navyše mu hrozí disciplinárny trest za zamlčanie pravdy o zdravotnom stave. Bude vysvetľovať, prečo v piatok pred vážením Nevadskej štátnej športovej komisii (NSAC) klamal. "Dáme dokopy všetky fakty, zhodnotíme okolnosti. Potom záležitosť rozoberieme. Komisia si musí byť istá, že boxeri jej poskytujú aktuálne informácie," povedal šéf NSAC Francisco Aguilar. Pacquiao sa ešte tento týždeň podrobí operácii pretrhnutej rotátorovej manžety, ktorá ho nemustí do ringu deväť až dvanásť mesiacov.

 

Mayweather údajne prostredníctvom ESPN odkázal, že je pripravený na odvetu. "Budem s ním boxovať rok po jeho operácii," napísal v textovej správe.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies