Maňku podporujú aj strany, ktoré sa Smeru zvyčajne stránia

NETKY.SK • 16 November 2013, 15:39 • 2 min
Maňku podporujú aj strany, ktoré sa Smeru zvyčajne stránia

BRATISLAVA - Za Maňku sa postavili banskobystrickí mestskí poslanci. Sú presvedčení, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomáhajú riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji.

slovakia

left justify in out

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka získal pred druhým kolom volieb aj podporu pravicových strán, ktoré sa spolupráci so Smerom-SD zvyčajne bránia. Za Maňku sa postavili aj banskobystrickí mestskí poslanci. Dôvodom je extrémizmus, ktorý reprezentuje Maňkov protikandidát Marian Kotleba.

Strany a poslanci si neželajú víťazstvo extrémizmu v BBSK, preto odporúčajú voliť Maňku. "Sme pripravení podporiť pána Maňku, aby v kraji nezvíťazil extrémizmus," uviedol pre TASR podpredseda Mostu-Híd a krajský stranícky šéf Zsolt Simon.

"V Banskobystrickom kraji vzhľadom na absolútnu neprijateľnosť Mariána Kotlebu Výkonný výbor NOVA odporúča voličom v druhom kole voliť kandidáta Vladimíra Maňku," píše v stanovisku NOVA Daniela Lipšica.

Extrémizmus odmieta aj OKS, ktorá apeluje na všetkých voličov Banskobystrického kraja, aby v druhom kole volieb (23. 11.) nevolili Kotlebu. Strana SaS avizovala, že nepodporí Kotlebu, ale ani Maňku, keďže ten jej podporu podľa šéfa liberálov Richarda Sulíka nepotrebuje.

Za Maňku sa postavili banskobystrickí mestskí poslanci. Sú presvedčení, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomáhajú riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 23. novembra. Maňka kandiduje za Smer-SD, SZ, HZD, ĽS-HZDS, SModS, SMK a KDH, protikandidát Kotleba za ĽS-NS. Maňka získal v prvom kole hlasovania 49,47 percent voličských hlasov, Kotleba oslovil 21,30 percent ľudí.

Za predsedu bude v druhom kole zvolený ten z dvojice kandidátov, ktorý získa najväčší počet platných hlasov. Voliči hlasujú tak, že krúžkujú svojho favorita. Ak chce volič odovzdať hlas svojmu favoritovi, musí byť v čase volieb v mieste trvalého bydliska, tiež by si doma nemal zabudnúť občiansky preukaz. Tým sa totiž musí preukázať volebnej komisii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona