Maňka: Tusk dal Slovensku za pravdu, prerozdelenie migrantov nefunguje

NETKY.SK • 13 Január 2016, 10:49 • 2 min
Maňka: Tusk dal Slovensku za pravdu, prerozdelenie migrantov nefunguje

BRATISLAVA – Predseda Európskej rady Donald Tusk dal podľa europoslanca Vladimíra Maňku (Smer-SD) za pravdu Slovensku, pretože ani podľa neho prerozdeľovací mechanizmus migrantov v Európe nefunguje.

slovakia

left justify in out

Tusk to povedal poslancom frakcie Socialistov a demokratov v Európskom parlamente. „Tusk bol na stretnutí veľmi otvorený. Povedal, že mechanizmus prerozdelenia nefunguje, pretože jednotlivé štáty a ich hlavy majú rôzne záujmy,“ povedal dnes pre agentúru SITA Maňka, ktorý je vedúci delegácie Smeru-SD vo frakcii.

 

Podľa Maňku Tusk zároveň povedal, že všetkých 28 členských štátov EÚ nesúhlasí so stálym mechanizmom prerozdeľovania kvót migrantov, nielen tie, ktoré to verejne vyhlasujú. „To sú vážne veci. Slovensko to hovorí dlhodobo,“ povedal Maňka. Podľa neho bude len otázkou času, kedy rada prijme uznesenie k prerozdeľovaniu migrantov s tým, že kvóty nefungujú.


Slovensko podalo v decembri žalobu pre kvóty na Súdny dvor EÚ. Slovensko podalo žalobu proti Rade Európskej únie z titulu prijatia rozhodnutia ministrov vnútra z 22. septembra o tzv. povinných kvótach, ktoré boli prijaté väčšinovým hlasovaním napriek odporu niektorých členských štátov. Proti kvótam vtedy boli okrem Slovenska aj Česko, Maďarsko a Rumunsko. Slovensko žiada, aby súd toto rozhodnutie o zavedení povinných kvót vyhlásil za neplatné a aby Rada bola zaviazaná náhradou trov konania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona