Maňka po voľbách podpisoval zmluvy na čerpanie fondov EÚ

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:31 • 2 min
Maňka po voľbách podpisoval zmluvy na čerpanie fondov EÚ

BANSKÁ BYSTRICA - V trojtýždňovom období po regionálnych voľbách sa vedeniu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) podarilo zabezpečiť finančné zdroje na viacero projektov, spolu vo výške viac ako 18,2 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na dnešnom stretnutí s médiami končiaci župan Vladimír Maňka s tým, že ide hlavne o peniaze z eurofondov, na čerpanie ktorých v posledných troch týždňoch podpísal zmluvy s príslušnými riadiacimi orgánmi.

Ide napríklad o dva projekty deinštitucionalizácie domovov sociálnych služieb s príspevkami do 2,15 a 2,35 milióna eur, projekty vypracovania strategických dokumentov za 900-tisíc eur, projekt opravy cesty III. triedy Sucháň – Čebovce – Opava za vyše 4,9 milióna eur či 22 projektov za takmer 5,5 milióna eur z programu ministerstva školstva Premena tradičnej školy na modernú. „Bola by škoda o tieto peniaze prísť. Zostáva na mojich pokračovateľoch, aby tieto peniaze efektívne využili. Bez eurofondov neopravíme cesty, bez eurofondov neznížime nezamestnanosť. Verím, že zvíťazí zdravý rozum,“ uviedol Maňka. 

Ako ďalej informoval, očakáva, že aktuálny rok ukončí BBSK s prebytkom hospodárenia viac ako dva milióny eur. Tie by sa podľa neho mali použiť na ďalšie znižovanie dlhu BBSK. „Keď som nastupoval, bolo treba zaplatiť takmer 28 miliónov eur. Dnes sme to zredukovali na štvrtinu,“ uviedol k zadlženiu BBSK Maňka. 

Maňka je dnes vo funkcii predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja posledný deň, v piatok sa má funkcie ujať Marian Kotleba. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies