Maňka: Každá strana, ktorá je roky vo vláde, potrebuje korekcie

NETKY.SK • 30 September 2016, 08:39 • 2 min
Maňka: Každá strana, ktorá je roky vo vláde, potrebuje korekcie

BRATISLAVA/BRUSEL - Každá strana po dlhých rokoch vládnutia musí u seba robiť korekcie. Myslí si to europoslanec za Smer-SD Vladimír Maňka. Povedal to v reakcii na dianie v Smere-SD.

slovakia

left justify in out

Europoslanec Boris Zala požiadal o prerušenie členstva v Smere-SD. Dôvodom je možné smerovanie strany a tiež výroky premiéra Roberta Fica o tom, ako sú europoslanci odtrhnutí od reality a že europoslanci za Smer-SD nemajú na stranu vplyv.

"Ja som ten odkaz takto nepochopil," povedal Maňka, ktorý nerozumie Zalovmu konaniu. Nazdáva sa, že Zala nemal situáciu riešiť žiadosťou o prerušenie členstva. Maňka priznáva, že ani jemu sa nepáči v programových tézach pár slov, ale neodchádza preto. Navrhuje zmeny.

 

Strana zrejme prejde úpravami, podľa Maňku sa politik môže ľuďom po dlhej dobe vo funkcii zunovať, čo si tiež potom prirodzene vyžiada zmeny.

 

V Smere-SD sa ozývajú kritické hlasy, ktoré žiadajú zmeny v strane aj v súvislosti s daňovou kauzou Ladislava Bašternáka, do ktorej má byť podľa opozície zapletený aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

 

O potrebe obmeny Smeru-SD hovoril pred časom aj podpredseda strany Marek Maďarič. Treba podľa neho položiť základy nového Smeru-SD. Strana musí rozmýšľať aj o tom, ako bude vyzerať s menej výrazným lídrom, keďže ani Fico tu nebude večne. Maďarič by chcel, aby Smer-SD zostal silnou a rešpektovanou sociálnodemokratickou stranou aj po prípadnom odchode svojho terajšieho lídra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona