Maňka: Cameron kvôli osobným cieľom neváhal ohroziť budúcnosť Británie a EÚ

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:50 • 2 min
Maňka: Cameron kvôli osobným cieľom neváhal ohroziť budúcnosť Británie a EÚ

BRUSEL - Britský premiér David Cameron neváhal kvôli svojím osobným cieľom ohroziť britskú ekonomiku, budúcnosť Veľkej Británie a celej Európskej únie. Týmito slovami opísal slovenský europoslanec Vladimír Maňka (Smer-SD) situáciu, ktorá vznikla na základe britského hlasovania o členstve krajiny v EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poslanec v rozhovore pre TASR pripomenul, že Cameron vymyslel toto referendum len preto, aby potlačil napätie vo svojej vlastnej Konzervatívnej strane a aby bol druhýkrát zvolený za premiéra.

 

"Kvôli svojím osobným cieľom neváhal ohroziť britskú ekonomiku, budúcnosť Veľkej Británie a celej Európskej únie," skonštatoval Maňka.

 

Zdôraznil, že v dnešnom nestabilnom svete nemôže žiadna krajina Európy obstáť sama, lebo výzvy ako migračná kríza, klimatické zmeny, bezpečnosť dodávok energií, daňové úniky, daňové podvody, spoločná bezpečnostná a obranná politika, digitálna únia, roaming, pomoc zamestnanosti či pomoc zaostalým regiónom a mladým ľuďom si vyžadujú spoločné európske riešenia.

 

"Európska únia, to nie sú úradníci v Bruseli. EÚ, to je hlavne 28 vlád, 28 národných parlamentov, desiatky slobodných národov a národností, ktoré ak budú spolupracovať, prinesú ľuďom v našom spoločenstve najvyššiu prosperitu a kvalitu života," uviedol Maňka.

 

S odkazom na potrebu reformovania EÚ dodal, že Európania nepotrebujú politikov, ktorí vytvárajú napätie, hádky a nenávisť, ale kvalitných a neskorumpovaných politikov, ktorí sú ochotní sadnúť si spolu za rokovací stôl, vypočuť sa navzájom a ktorí pred osobným prospechom uprednostnia záujmy všetkých.

 

"Ak sa naučíme takýchto ľudí rozoznať, ak nebudeme všetkých hádzať do jedného vreca, budeme na najlepšej ceste k úspechu," konštatoval Maňka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies