Manipulovať sa dá aj s novými fľaštičkami, MOV je v šoku

NETKY.SK • 30 Január 2018, 11:28 • 2 min
Manipulovať sa dá aj s novými fľaštičkami, MOV je v šoku

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) je veľmi znepokojený po zisteniach, že sa nové fľaštičky slúžiace na odber dopingových vzoriek dajú manuálne otvoriť a opäť zavrieť bez zanechania stôp aj po zmrazení.

slovakia

left justify in out

Nové moderné vybavenie zaviedli vlani, aby sa zvýšila bezpečnosť po tom, čo vyšetrovatelia zistili, že Rusi boli schopní fľaštičky otvoriť bez zanechania stôp aj na ZOH 2014 v Soči. Dokázali tak manipulovať napríklad so vzorkami moču.

 

Problém identifikovalo antidopingové laboratórium v Kolíne nad Rýnom ešte v januári tohto roka po správe od výrobcu. Svetová antidopingová agentúra (WADA) teraz skúma inkriminované fľaštičky. MOV vo svojom vyhlásení uviedol, že je veľmi znepokojený touto otázkou a požiadal WADA, aby zabezpečil integritu testovania dopingu v Pjongčangu. MOV vyslovil WADA plnú podporu a verí, že nájde riešenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies