Manipulácia s emisiami sa týka aj dieselových áut Volkswagenu v Európe

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:55 • 2 min
Manipulácia s emisiami sa týka aj dieselových áut Volkswagenu v Európe

WOLFSBURG - Manipulácia s emisiami na dieselových autách koncernu Volkswagen sa týka aj vozidiel dodávaných v Európe. Vyhlásil to spolkový minister dopravy Alexander Dobrindt. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa Dobrindta mu to v stredu (23. 9.) v rámci prvých diskusií oznámila ním zostavená vyšetrovacia komisia vo Wolfsburgu. Zatiaľ nie je jasné, koľkých áut sa škandál týka. "To sa ukáže v najbližších dňoch," uviedol Dobrindt.

 

"Preto budeme naďalej intenzívne pracovať na tom, aby sme spoločne s Volkswagenom presne zistili, ktorých konkrétnych vozidiel sa to týka, a aby sme o tom mohli informovať verejnosť." Podľa ministrových slov ide o vozidlá s 1,6- a 2-litrovými dieselovými motormi.

 

Volkswagen po vypuknutí škandálu USA uviedol, že sa to týka približne 11 miliónov vozidiel po celom svete. Koncern do svojich dieselových áut nainštaloval softvér, ktorý zaistil, že auto v prípade emisných testov zníži emisie oxidu dusíka. V bežnej prevádzke softvér vypol systémy znižovanie emisií, ktoré potom výrazne prekračovali stanovené limity. V dôsledku škandálu v stredu odstúpil zo svojho postu šéf koncernu Martin Winterkorn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies