Manic Street Preachers zverejnili novú skladbu aj lyric video

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 14:04 • 2 min
Manic Street Preachers zverejnili novú skladbu aj lyric video

BRATISLAVA - Waleská alternatívno-rocková formácia Manic Street Preachers zverejnila skladbu Europa Geht Durch Mich. Trio k novinke ponúklo aj lyric video. V piesni si v rodnom jazyku zaspievala aj nemecká herečka Nina Hoss.

slovakia

left justify in out

Europa Geht Durch Mich sa bude nachádzať na očakávanom albume Futurology, ktorý Manic Street Preachers plánujú vydať 7. júla. Na 12. štúdiovke s nimi spolupracovali aj líder formácie Scritti Politti Green Gartside či klávesák skupiny Super Furry Animals Cian Ciaran. Manic Street Preachers už z nahrávky zverejnili prvý singel Walk Me to the Bridge, ku ktorému predstavili aj videoklip. Album bude obsahovať dovedna 13 piesní, pričom deluxe edícia ponúkne demo verzie všetkých skladieb a tiež kúsky ako Blistered Mirrors, Empty Motorcade a The Last Time I Saw Paris. 

 

Manic Street Preachers vznikli v roku 1986. Debutový album Generation Terrorists vydali vo februári 1992. Odvtedy vydali ďalších desať radových počinov, pričom zatiaľ posledný s názvom Rewind The Film uviedli na trh vlani. Medzi ich úspešné single patria skladby Motorcycle Emptiness, A Design For Life, Everything Must Go, If You Tolerate This Your Children Will Be Next, You Stole The Sun From My Heart, The Masses Against the Classes, So Why So Sad či Your Love Alone Is Not Enough. Kapela pôsobila v rokoch 1989 až 1995 v zložení James Dean Bradfield, Nicky Wire, Sean Moore a Richey Edwards, no to sa zmenilo 1. februára 1995, keď gitarista Edwards zmizol. V roku 2008 ho po trinástich rokoch márneho hľadania oficiálne vyhlásili za mŕtveho. Od roku 2006 ho na koncertoch nahrádza Wayne Murray. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies