Manic Street Preachers zahrajú naživo album Everything Must Go

NETKY.SK • 10 November 2015, 12:07 • 2 min
Manic Street Preachers zahrajú naživo album Everything Must Go

CARDIFF - Waleská kapela Manic Street Preachers vystúpi 28. mája na Liberty Stadium v meste Swansea, kde špeciálnym koncertom oslávi 20. výročie vydania albumu Everything Must Go (1996), ktorý bol prvou štúdiovkou skupiny po zmiznutí textára a gitaristu formácie Richeyho Edwardsa. Formácia odohrá počas podujatia všetky skladby z nahrávky, pričom pridá aj raritné piesne, najväčšie hity a tiež nové skladby.

slovakia

left justify in out

Pôjde zároveň o ich najväčší samostatný koncert vo Walese od roku 1999, keď vystúpili na Millennium Stadium v Cardiffe. Ako hostia sa predstavia Public Service Broadcasting, Super Furry Animals a tiež niekoľko dídžejov, ktorých mená plánujú oznámiť čoskoro.

 

Album Everything Must Go vyšiel 20. mája 1996 a dostal sa na druhú priečku UK Chartu, čo bol dovtedy najväčší úspech kapely v tomto rebríčku. Z nahrávky, ktorú mnohé magazíny označili za najlepší album roku 1996, pochádzajú úspešné single ako A Design For Life, Everything Must Go, Kevin Carter a Australia. Štúdiovka formácii vyniesla v roku 1997 BRIT Award za najlepší album, pričom Manic Street Preachers vtedy vyhlásili aj za najlepšiu britskú kapelu.

 

Manic Street Preachers vznikli v roku 1986. Debutový album Generation Terrorists vydali vo februári 1992. Odvtedy ponúkli ďalších jedenásť štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Futurology vyšla vlani v júli. Medzi ich úspešné single patria aj skladby Motorcycle Emptiness, You Tolerate This Your Children Will Be Next, You Stole The Sun From My Heart, The Masses Against the Classes, So Why So Sad či Your Love Alone Is Not Enough. Spomínaný Richey Edwards zmizol 1. februára 1995 vo veku 27 rokov. V roku 2008 ho po trinástich rokoch márneho hľadania oficiálne vyhlásili za mŕtveho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona