Manic Street Preachers vydajú boxset Everything Must Go 20

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 14:16 • 2 min
Manic Street Preachers vydajú boxset Everything Must Go 20

LONDÝN - Waleská kapela Manic Street Preachers vydá 20. mája reedíciu albumu Everything Must Go (1996).

slovakia

left justify in out

Boxset s názvom Everything Must Go 20 bude obsahovať remastrovanú verziu štúdiovky na CD aj vinyle, záznam koncertu z Nynex Arény z roku 1997 na DVD, B strany singlov, nový film o albume Freed From Memories od režiséra Kierana Evansa, videoklipy k singlom A Design For Life, Everything Must Go, Kevin Carter a Australia a tiež 40-stranovú knihu s doteraz nezverejnenými fotografiami. K dispozícii bude aj dvojCD, ktoré bude obsahovať remastrovaný album a audiozáznam koncertu z Nynex Arény.


Album Everything Must Go vyšiel 20. mája 1996 a dostal sa na druhú priečku UK Chartu, čo bol dovtedy najväčší úspech kapely v tomto rebríčku. Mnohé magazíny označili túto nahrávku za najlepší album roka 1996. Štúdiovka formácii vyniesla v roku 1997 BRIT Award za najlepší album, pričom Manic Street Preachers vtedy vyhlásili aj za najlepšiu britskú kapelu. Everything Must Go je tiež prvou štúdiovkou skupiny po zmiznutí textára a gitaristu formácie Richeyho Edwardsa.


Manic Street Preachers vznikli v roku 1986. Debutový album Generation Terrorists vydali vo februári 1992. Odvtedy ponúkli ďalších jedenásť štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Futurology vyšla predvlani v júli. Medzi ich úspešné single patria aj skladby Motorcycle Emptiness, If You Tolerate This Your Children Will Be Next, You Stole The Sun From My Heart, The Masses Against the Classes, So Why So Sad či Your Love Alone Is Not Enough. Spomínaný Richey Edwards zmizol 1. februára 1995 vo veku 27 rokov. V roku 2008 ho po trinástich rokoch márneho hľadania oficiálne vyhlásili za mŕtveho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies