Mandžukič prvým dvojgólovým Chorvátom v histórii MS

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 09:59 • 2 min
Mandžukič prvým dvojgólovým Chorvátom v histórii MS

MANAUS - Chorvátska futbalová reprezentácia zaznamenala v stredajšom stretnutí A-skupiny na MS v Brazílii v Manause proti Kamerunu svoje najvyššie víťazstvo v histórii svetových šampionátov (4:0).

slovakia

left justify in out

Doteraz najvyšším rozdielom na MS zvíťazili Balkánci vo štvrťfinále MS 1998 nad Nemeckom 3:0.

Pod vysoký triumf nad Kamerunom sa strelecky podpísali Ivica Olič, Ivan Perišič a dvakrát Mario Mandžukič. Poslednému menovanému sa podarilo to, čo nedokázal ani legendárny Davor Šuker pred 16 rokmi vo Francúzsku - skórovať na MS v jednom zápase dvakrát. 

 

Pre zaujímavosť, do včerajšieho zápasu bol posledným chorvátskym strelcom na MS aktuálny kouč "Vatrenich" Niko Kovač, ktorý sa v Nemecku 2006 presadil v záverečnom zápase skupinovej fázy proti Austrálii (2:2). V prvom dueli na MS proti Brazílii skóroval za Chorvátov vlastným gólom domáci obranca Marcelo. 

 

Chorváti potrebujú na postup do osemfinále zvíťaziť v poslednom zápase skupinovej fázy proti Mexiku. Za istých okolností im na prienik medzi najlepších 16 mužstiev postačí aj remíza. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies