Mandelovu dcéru vymenovali za veľvyslankyňu

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 12:17 • 2 min
Mandelovu dcéru vymenovali za veľvyslankyňu

Mandelovu dcéru vymenovali za veľvyslankyňu - Politika Dcéru legendárneho juhoafrického bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu vymenovali za veľvyslankyňu v Argentíne, oznámila dnes televízia BBC. Podnikateľka Zenani Mandelová-Dlaminiová (53) je najst

slovakia

left justify in out

img

Dcéru legendárneho juhoafrického bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu vymenovali za veľvyslankyňu v Argentíne, oznámila dnes televízia BBC.
      Podnikateľka Zenani Mandelová-Dlaminiová (53) je najstaršou Mandelovou dcérou, ktorú mu porodila jeho bývalá manželka Winnie. Vyštudovala na univerzite v americkom Bostone a istý čas bola ženou swazijského princa. Počas otcovho pôsobenia v prezidentskej funkcii (1994-99) sa často objavovala po jeho boku ako neoficiálna "prvá dáma" krajiny.
      Prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky oslávi 18. júla 94. narodeniny. Z verejného života sa stiahol pred ôsmimi rokmi a nedávno sa vrátil do dediny svojho detstva na východe JAR.
      Poslednýkrát sa na verejnosti objavil v roku 2010 na futbalových majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies