Mandelovi sa opäť zlepšil zdravotný stav

NETKY.SK • 26 September 2013, 11:57 • 2 min
Mandelovi sa opäť zlepšil zdravotný stav

JOHANNESBURG - Bývalý juhoafrický prezident Nelson Mandela, ktorý sa v domácom liečení zotavuje z dlhodobých zdravotných problémov, sa má "oveľa lepšie".

slovakia

left justify in out

Médiá o tom informoval Mandelov vnuk Mbuso. Deväťdesiatpäťročný bojovník za ľudské práva si podľa neho dokonca už dokáže aj sadnúť. "Darí sa mu dobre," uviedol Mbuso Mandela bez bližšieho spresnenia.

Legendárny bojovník proti apartheidu má dlhodobé zdravotné problémy. Počas jeho pobytu vo väzení mu v roku 1988 diagnostikovali počiatočné štádium tuberkulózy. Mandela pôsobil ako prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky v rokoch 1994 až 1999. Počas päťročného mandátu bolo prijatých množstvo zákonov s cieľom odstrániť diskrimináciu a rasovú segregáciu v krajine. V roku 1999 sa však Mandela odmietol uchádzať o znovuzvolenie a aj pre zdravotné problémy sa postupne stiahol z verejného života. Mandela, ktorý nedávno oslávil svoje 95. narodeniny, je nositeľom Nobelovej ceny mieru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies