Mandelovho vnuka zatkli pre podozrenie zo znásilnenia

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:20 • 2 min
Mandelovho vnuka zatkli pre podozrenie zo znásilnenia

JOHANNESBURG - Jedného z vnukov bývalého prezidenta Juhoafrickej republiky Nelsona Mandelu zadržali pre podozrenie zo znásilnenia neplnoletého dievčaťa. Oznámila to dnes juhoafrická polícia, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Mbuso Mandela sa v súčasnosti nachádza v policajnej väzbe. Už v pondelok ho formálne obžalovali zo znásilnenia a v piatok by mal predstúpiť pred súd v Johannesburgu, ktorý rozhodne o jeho prípadnom prepustení na kauciu.

 

K údajnému znásilneniu pätnásťročného dievčaťa malo dôjsť 7. augusta v johannesburskom predmestí Greenside. Polícii zločin nahlásili až o týždeň neskôr a Mbusa Mandelu zadržali počas uplynulého víkendu.

 

Niekdajší bojovník proti apartheidu a neskôr prvý černošský prezident JAR (1994-99) Nelson Mandela zomrel v roku 2013 a Mbuso je jedným z jeho 17 vnukov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies