Mandátový výbor povedie Gál, výbor pre nezlučiteľnosť funkcií

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 11:20 • 2 min
Mandátový výbor povedie Gál, výbor pre nezlučiteľnosť funkcií

Mandátový výbor povedie Gál, výbor pre nezlučiteľnosť funkcií

slovakia

left justify in out

Predsedom mandátového a imunitného výboru sa stal poslanec za Most-Híd Gábor Gál. Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií povedie poslankyňa za Smer-SD Renáta Zmajkovičová.
      Do funkcií ich dnes na ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR zvolili v tajnej voľbe prítomní poslanci po tom, ako zložili poslanecký sľub a oficiálne sa ujali výkonu funkcie zákonodarcu.
      Právo hlasovať v tajnej voľbe využili všetci zo 150 prítomných poslancov. Gálovi podporu vyjadrilo 113 z nich a Zmajkovičovej dalo svoj hlas 142 zákonodarcov. Na zvolenie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
      Obidva výbory budú mať po 15 členov vrátane predsedov. Do mandátového výboru zasadne okrem Gála aj Katarína Cibulková, Jana Dubovcová, Peter Markovič (všetci SDKÚ-DS), Stanislav Fořt, Juraj Miškov (obidvaja SaS), Andrej Ďurkovský, Mária Sabolová (obidvaja KDH), Igor Federič, Mária Janíková, Ján Podmanický, Ján Senko, Peter Šuca, Ľubomír Želiezka (všetci Smer-SD) a Štefan Zelník (SNS).
      Zmajkovičovej výbor pre nezlučiteľnosť funkcií budú tvoriť Jaroslav Ivančo, Milan Ježovica, Štefan Kužma (všetci SDKÚ-DS), Erika Jurinová, Daniel Krajcer (obidvaja SaS), Anton Marcinčin, Alojz Přidal (obidvaja KDH), Ivan Švejna (Most-Híd), Dušan Bublavý, Darina Gabániová, Marián Kovačócy, Iveta Lišková, Ľubomír Petrák (všetci Smer-SD) a Igor Štefanov (SNS).
      Po zvolení predsedov a členov výborov bola schôdza do 12.30 h prerušená z dôvodu prvého zasadnutia mandátového a imunitného výboru. Preveriť má platnosť poslaneckých mandátov. Po rokovaní výbor predloží plénu návrh na overenie platnosti voľby poslancov zvolených vo voľbách 12. júna a tiež informáciu o nastúpení náhradníkov na neuplatňované mandáty poslancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies