Mandát na zostavenie novej srbskéj vlády získal úradujúci premiér Vučič

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 17:35 • 2 min
Mandát na zostavenie novej srbskéj vlády získal úradujúci premiér Vučič

BELEHRAD - Srbský prezident Tomislav Nikolič poveril dnes zostavením novej vlády úradujúceho premiéra Aleksandara Vučiča, ktorého populistická Srbská pokroková strana (SNS) jasne zvíťazila v aprílových parlamentných voľbách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nikolič vyhlásil, že po konzultáciách so všetkými stranami, ktoré sa do 250-členného srbského parlamentu dostali, preukázal schopnosť sformovať väčšinový vládny kabinet jedine Vučič.

 

Premiérova Srbská pokroková strana získala vo voľbách 48 percent hlasov. Napriek tomuto presvedčivému víťazstvu si ale oproti predošlým voľbám z roku 2014 pohoršila až o 27 poslaneckých kresiel.

 

Konzervatívny premiér Vučič inicioval vypísanie volieb dva roky pred ich riadnym termínom, aby si zaistil dostatok času a politickej podpory pre prístupové rokovania s EÚ a presadzovanie reforiem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies