Škatuľa mandarínok sa v Japonsku predala za závratnú sumu. Vraj sú výnimočne kvalitné

NETKY.SK • 16 Január 2021, 17:13 • 2 min
Škatuľa mandarínok sa v Japonsku predala za závratnú sumu. Vraj sú výnimočne kvalitné

Mandarínky naozaj nie sú nedostatkovým tovarom ani v takom Japonsku. Aj napriek tomu sa však jedna škatuľa tohto ovocia predala za sumu, z ktorej sa nám všetkým zatočí hlava.

slovakia

left justify in out

Koľko mandarínok by ste si kúpili za 9 600 dolárov?


Čo myslíte, koľko môže človek kúpiť mandarínok za milión jenov, čo je v prepočte 9 600 dolárov alebo 8 130 eur? Správna odpoveď je 100.

V novembri sa v Japonsku odohrala aukcia, v ktorej si záujemcovia mohli vydražiť škatuľu 100 kusov mandarínok. Informoval o tom portál CNN. Áno, presne tak, čítate dobre,  jediná škatuľa s mandarínkami, ktoré volajú mikan, sa v Tokiu predala za 9 600 dolárov.

img

Hoci, pravdou je, že nešl celkom úplne o obyčajné mandarínky, ale o odrodu, ktorej sa hovorí satsuma. Išlo o absolútne prvú aukciu tohto druhu, ktorá sa v roku 2020 odohrala.  Ďalšou pravdou je, že o  mandarínky, ktoré sa pestujú najmä v regióne Ehima, bol skutočne obrovský záujem.

img

Mandarínky mikan sa pestujú za pomoci troch sĺnk. Prvé slnko je to, ktoré žiari na oblohe, za druhé slnko sa považuje odraz skutočného slnka v mori a za tretie slnko je považovaný odraz na kamenných stenách terasových polí. 

img

Ako však informuje CNN, pestovanie, predaj a kúpa ovocia sú v ázijských krajinách úzko späté s kultúrou a s tradíciami. Nejde len o obyčajnú súčasť jedálnička, je to zároveň aj luxusný darček a súčasť mnohých rituálov. Ovocie je tu považované za luxusný darček a taktiež ako nevyhnutná súčasť rituálov.

Napríklad v roku 2019 sa v aukcii predalo 24 strapcov špeciálnej odrody hrozna za 1astronomických 11 000 dolárov (v prepočte 9 316 eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona