Mancusová nekončí, na sneh najskôr na jar

NETKY.SK • 20 November 2015, 10:15 • 2 min
Mancusová nekončí, na sneh najskôr na jar

COPPER MOUNTAIN - Američanka Julia Mancusová sa zo všetkých síl vzpiera koncu lyžiarskej kariéry, k odchodu zo scény ju neprinútila ani nečakane komplikovaná operácia problematického boku. Nadchádzajúca sezóna je pre ňu stratená, ale rada by sa po vyliečení predstavila na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

"Nikdy by som neskočila v situácii, keď ma osud zráža na kolená. Áno, bolo by to jednoduché. Si zranená, tak to prosto zabaľ. To ale nie je môj štýl. Chcem urobiť maximum pre ďalšiu šancu na úspech," povedala 31-ročná rodáčka z Nevady pri sledovaní tréningu svojich reprezentačných kolegýň v Copper Mountain.


Mancusová začala riešiť svoje problémy s pravým bedrovým kĺbom prakticky od začiatku kalendárneho roka. Brala injekcie, v apríli podstúpila zákrok, pri ktorom je odstránili paralabrálnu cystu. Počas letného tréningového pobytu v Čile sa však bolesti vrátili a jediným riešením bola ďalšia operácia. Až na chirurgickom stole sa ukázalo, že bedro potrebuje komplexnejší prístup. Špecialisti jej napravili poškodenie chrupavky, vyčistili kosť od výrastkov, kotvami zaistili pretrhnutý lem kĺbového puzdra. Z rutinnej záležitosti sa stala päťapolhodinová tortúra. Lekári ju však upozornili, že kĺb bude funkčný zhruba na 90 percent. "Dá sa povedať, že ho z veľkej časti opravili. Deväťdesiatka je pre mňa vysoké číslo," optimisticky poznamenala olympijská víťazka z Turína 2006 v obrovskom slalome.

 

Nerozladilo ju ani to, že najbližších osem týždňov jej spoločnosť budú robiť barly. Na svahy sa môže vrátiť najskôr na jar.


Zisk kombinačného bronzu na ZOH 2014 v Soči ukázal, že Julia Mancusová ešte nepatrí do starého železa. "Nadchýna ma myšlienka na ďalšie olympijské hry, vzrušuje ma tá dobrodružná cesta od operácie späť k tréningom a dosiahnutiu takého stavu, aby som bola schopná zase konkurovať najlepším," vyhlásila nezničiteľná, iba 168 cm vysoká Američanka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona