ManCity blízko štvrťfinále, v Madride všetko otvorené

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 08:33 • 2 min
ManCity blízko štvrťfinále, v Madride všetko otvorené

MANCHESTER - Futbalová Liga majstrov 2015/2016 ponúkne v utorok ďalšie dve odvetné stretnutia osemfinálového programu. Anglický Manchester City bude v domácom prostredí čeliť ukrajinskému Dynamu Kyjev. V súbežne hranom zápase Atlético Madrid privíta PSV Eindhoven.

slovakia

left justify in out

"Citizens" si z Ukrajiny priviezli pohodlný dvojgólový náskok vďaka víťazstvu 3:1 a sú blízko k premiérovému postupu medzi najlepších osem tímov LM. Ak chcú Kyjevčania pomýšľať na postup ďalej, musia v Manchestri streliť aspoň tri góly. Jeden z najdôležitejších hráčov ManCity, Brazílčan Fernandinho, varoval svojich spoluhráčov, že partia s Dynamom nie je napriek priaznivému výsledku pred odvetou zďaleka rozhodnutá. "Úlohu sme ešte nesplnili. Čaká nás 90 minút proti nebezpečnému tímu. Prvý zápas v Kyjeve sa nám vydaril, strelili sme u súpera tri góly, čo je veľmi dôležité. Na odvetu sa musíme zodpovedne pripraviť a koncentrovať sa na maximum. Nesmieme dopustiť, aby došlo k nejakému prekvapeniu na náš účet. Máme šancu prvýkrát v klubovej histórii postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov. Je to veľký krok pre klub, pre každého z nás," povedal pre oficiálnu klubovú stránku 30-ročný Fernandinho, v rokoch 2005-2013 hráč Šachtaru Doneck.

Manchester City v sobotu v Premier League iba remizoval na trávniku Norwichu City (0:0). Kouč Manuel Pellegrini však odmietol tvrdenie, že jeho zverenci sú už mimo hry o majstrovský titul. Deväť kôl pred koncom strácajú na lídra Leicester City deväť bodov. "Jediné, čo teraz môžeme urobiť, je myslieť na utorňajší zápas Ligy majstrov, následne v domácej lige privítame Manchester United. Matematicky je stále všetko možné, musíme sa o to snažiť," skonštatoval 62-ročný Čiľan.

Dynamo sa napriek náročnej situácii nevzdáva, hoci v "kolíske futbalu" doteraz nikdy nezvíťazilo. V trinástich vystúpeniach uhralo iba dve remízy. "Chceme napraviť chyby a inkasované góly, ktoré sme v Kyjeve pripustili. Bude ťažké v Manchestri zvíťaziť, ale pokúsime sa o to," optimisticky vyhlásil obranca Dynama Jevgen Chačeridi pre ukrajinský denník Komanda.

Atléticu Madrid sa na európskej pohárovej scéne podarilo postúpiť ďalej po remíze v prvom zápase na ihrisku súpera až desaťkrát z dvanástich prípadov. Atlético zvíťazilo cez víkend v rámci Primera División nad Deportivom La Coruňa rozdielom triedy 3:0. Kormidelník "Los Colchoneros" Diego Simeone napriek blížiacej sa odvete osemfinále LM proti PSV Eindhoven postavil to najsilnejšie, čo mal k dispozícii. Po stretnutí musel zvedavým novinárom vysvetľovať, prečo niektorým kľúčovým hráčom nedoprial viac oddychu. "Súperíme s Realom Madrid a Barcelonou, ktorí majú fantastické kádre. V tejto chvíli bol najdôležitejším zápasom sezóny duel proti Deportivu. V utorok to bude meranie síl proti Eindhovenu. To je dôvod, prečo som sa neuchýlil k rotácii hráčov. Naším cieľom je skončiť v La Lige do tretieho miesta. Stále máme šancu byť majstri ako pred pár rokmi alebo byť na druhom mieste, kde sme teraz. Zistili sme, že pravidelnosť zápasov u mojich hráčov vyvoláva stabilnejšie výkony," cituje slová 45-ročného rodáka z argentínskeho Buenos Aires portál fourfourtwo.com.

Holandský majster účinkuje vo vyraďovacej fáze LM prvýkrát od sezóny 2006/2007. Eindhoven pri predošlých piatich návštevách Madridu až štyrikrát prehral. V semifinále Európskeho pohára majstrov 1987/1988 proti Realu Madrid však remizoval v prvom zápase v španielskej metropole 1:1 a po bezgólovom výsledku v odvete v Eindhovene postúpil do finále vďaka vyššiemu počtu gólov strelených na ihrisku súpera. Zástupca Eredivisie napokon vo finále uspel aj proti portugalskej Benfice Lisabon a získal doteraz jediný titul kontinentálneho šampióna.

"Mužstvo Atlética je schopné hrať veľmi dlho na nulu. V prvom zápase si PSV proti nemu nevytvoril žiadnu šancu. Podobné to však bolo aj v prípade hráčov Atlética. Vyprodukovali toho veľmi málo, hoci na konci mohli trikrát skórovať. To podľa môjho názoru predstavuje Achillovu pätu madridského tímu. PSV je stále v hre, aj keď to bude veľmi ťažká odveta," vyslovil svoj názor pre Voetbal International holandský majster Európy z roku 1988 Adri van Tiggelen.

Obidve utorňajšie stretnutia majú výkop o 20.45 h SEČ.

Program utorňajších odvetných stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ):
Manchester City (Angl.) - Dynamo Kyjev (Ukr.) /20.45/ - prvý zápas: 3:1, rozhoduje: Ovidiu Hategan (Rum.)
Atlético Madrid (Šp.) - PSV Eindhoven (Hol.) /20.45/ - prvý zápas: 0:0, rozhoduje: Mark Clattenburg (Angl.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona