Manciniho rozpačitý súťažný debut: "Urobili sme príliš veľa chýb"

NETKY.SK • 8 September 2018, 13:57 • 2 min
Manciniho rozpačitý súťažný debut: "Urobili sme príliš veľa chýb"

BOLOGNA - Súťažný debut trénera Roberta Manciniho na lavičke talianskej futbalovej reprezentácie skončil remízou.

slovakia

left justify in out

 V piatok v Bologni Taliani v úvodnom zápase 3. skupiny A-divízie Ligy národov UEFA 2018/2019 s Poľskom prehrávali, ale gólom Jorginha z penalty prehru s účastníkom letných MS odvrátili.

Hostí poslal do vedenia v 40. minúte útočník Piotr Zielinski, ktorý skóroval volejom zvnútra šestnástky po presnom centri Roberta Lewandowského. Domáci sa síce zmobilizovali, ale desať mesiacov potom, ako zlyhali v play off kvalifikácie MS nedokázali presvedčiť. "Urobili sme príliš veľa chýb. Dialo sa tak aj vzadu pri rozohrávke, čo Poliakom dalo šance na rýchle protiútoky. To bolo presne to, čo aj chceli," citovala agentúra AP Manciniho.

Výkonom v drese štvornásobných majstrov sveta zaujal Federico Bernerdeschi, ktorý sa dostal do niekoľkých sľubných šanci, no nepremenil ich. Na hrote hral vyše hodinu aj Mario Balotelli, ten sa nepresadil vôbec. "Mario potrebuje hrať. Je to skúsený hráč na medzinárodnej scéne, ale jeho fyzická úroveň je práve teraz dosť otázna," dodal Mancini.

"Azzurri" v pondelok nastúpia v LN v Portugalsku, ktoré bude bez hviezdneho Cristiana Ronalda. "Dúfam, že sa dokážeme v zápase s Portugalskom zlepšiť. Po tejto remíze si už nemôžeme dovoliť žiadne straty. Portugalsko je úradujúci európsky šampión a hoci nebude hrať Ronaldo, nemôžeme si dovoliť podceniť ho," vyjadril sa obranca Leonardo Bonucci. Taliani z uplynulých ôsmich zápasov vyhrali len v máji nad Saudskou Arábiou 2:1 a v rebríčku FIFA im patrí až 21. miesto. To je ich najhoršie postavenie odkedy FIFA ranking zaviedla pred 25 rokmi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies