Mancini ostáva aj napriek blamáži v kvalifikácii MS trénerom Talianska

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 13:34 • 2 min
Mancini ostáva aj napriek blamáži v kvalifikácii MS trénerom Talianska

Trénerovi Robertovi Mancinimu nezlomila stoličku ani šokujúca prehra v play-off kvalifikácie majstrovstiev sveta v Katare proti Severnému Macedónsku. Kormidelník úradujúcich európskych šampiónov dostal od zväzu dôveru a svoje zotrvanie vo funkcii oznámil na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Taliani počas minuloročného európskeho šampiónátu bavili svojou hrou celý svet a odmenou za ich vynikajúce výkony bol finálový triumf nad Anglickom, ktorý znamenal, že sa štvornásobní majstri sveta stali po druhýkrát v histórii aj majstrami Európy. Azúroví však záverečnú časť kvalifikácie na tohtoročné MS nezvládli a po niekoľkých bezkrvných remízach skončili v play-off, kde si aj napriek drvivej prevahe vylámali zuby na outsiderovi z Macedónska.

 

 

Mancini predĺžil v máji minulého roka s reprezentáciou zmluvu do roku 2026 a po letnom triumfe na EURE sa očakávali ďalšie úspechy, blamáž v baráži ale prišla ako blesk z jasného neba. Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina po prekvapivej prehre oznámil, že trénera neodvolá, čo prekvapilo aj samotného Manciniho. „Viem, že takto to vo futbale väčšinou nefunguje,“ nechal sa počuť.

 

„Napriek obrovskému sklamaniu som rád, že bola ocenená práca, ktorú som za posledné štyri roky urobil. Víťazstvo na EURE nie je jediným úspechom tejto partie. Chalani si zaslúžia pochvalu za to, čo dokázali. Toto mužstvo je výnimočné,“ doplnil niekdajší tréner Lazia Rím, Interu Miláno a Manchesteru City.

 

 

Charizmatický lodivod je presvedčený, že jeho mužstvo, ktoré v rokoch 2018 – 2021 vytvorilo rekordnú sériu 37 zápasov bez prehry, by na turnaji v Katare malo na zlato. „Súčasný tím, nejako doplnený, mohol majstrovstvá sveta vyhrať. Pochopiteľne si povieme veľa vecí a v ďalších zápasoch urobíme zmeny. Musíme sa dívať smerom k EURU o dva roky a pripraviť hráčov na postup, to je naša úloha.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona