Manchesterské derby korisťou City a Guardiolu

NETKY.SK • 10 September 2016, 15:53 • 2 min
Manchesterské derby korisťou City a Guardiolu

MANCHESTER - Sobotňajšie derby 4. kola anglickej futbalovej Premier League sa stalo korisťou Manchestru City, ktorý si na Old Trafforde poradil s United 2:1 a s plným počtom 12 bodov sa udržal na čele tabuľky.

slovakia

left justify in out

Jeho mestský rival utrpel prvú prehru v sezóne.

 

Duel mal pikantnú príchuť pre trénerských velikánov oboch tímov Joseho Mourinha a Pepa Guardiolu. Medzi oboma vládne už od čias, keď bol Mourinho asistentom Bobbyho Robsona v FC Barcelona a Guardiola hráčom katalánskeho klubu, športové napätie.

 

Lepšie do zápasu vstúpili hosťujúci Citizens. V 15. minúte Kelechi Iheanacho predĺžil loptu na Kevina De Bruynea, ktorý prestrelil Davida de Geu a otvoril skóre. Obaja hráči si v 36. minúte zopakovali spoluprácu v obrátenom garde, keď sa strela De Bruynea odrazila od žrde priamo na nohu Iheanacha a ten loptu zblízka "upratal" do siete. United však nezložili zbrane a ešte do prestávky sa dotiahli po presnom zásahu Zlatana Ibrahimoviča, ktorý využil zaváhanie brankára Claudia Brava.

 

"Červeným diablom" po zmene strán nepomohlo ani dvojnásobné striedanie. V 70. minúte síce Ibrahimovič dopravil loptu do siete, ale gól pre ofsajd neplatil. O dve minúty mohli hostia azda definitívne rozhodnúť, v dvojšanci Fernandinha a Nicolasa Otamendiho sa však vyznamenal de Gea. Zakrátko De Bruyne napálil loptu do žrde. Guardiolov tím si v závere ustrážil tesný triumf, hoci po ďalšom zaváhaní Brava a šanci Paula Pogbu mal aj kus šťastia.

 

"Je to skvelý pocit zdolať mestského rivala. Bol to ťažký zápas, obe mužstvá hrali vo veľkej intenzite a predviedli kvalitné výkony. Bol to boj do samého konca, sme šťastní, že z neho odchádzame ako víťazi," citovali svetové agentúry hrdinu stretnutia De Bruynea.

 

Kouča United Joseho Mourinha nepotešil výkon jeho zverencov v prvom polčase, v ktorom sa udialo všetko podstatné. "Nehrali sme dobre. Strácali sme ľahké lopty a zaplatili krutú daň za naše chyby. Niektorí hráči ma sklamali."

 

sumár - 4. kolo:

Manchester United - Manchester City 1:2 (1:2)

Góly: 42. Ibrahimovič - 15. De Bruyne, 36. Iheanacho

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona