Manchesterské derby aj súbojom kamarátov z belgického tímu

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 09:52 • 2 min
Manchesterské derby aj súbojom kamarátov z belgického tímu

MANCHESTER - V nedeľu je v rámci 32. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže na programe 169. manchesterské derby medzi mužstvami United a City.

slovakia

left justify in out

Domáci tím z Old Traffordu, ktorý aktuálne figuruje v tabuľke Premier League na treťom mieste o bod pred súperom, zvíťazil doma v ostatných piatich dueloch. "Citizens", naopak, v posledných troch stretnutiach na ihrisku súpera zakaždým ťahali za kratší koniec, čo je najhoršia séria tímu v dueloch vonku za posledné štyri roky.

 

"Chceme dať fanúšikom dôvod na úsmev, keď pôjdu v pondelok ráno do práce. Chceme, aby oni boli tí, kto sa bude v práci smiať priaznivcom City," cituje portál therepublic.com slová stálice United Wayna Rooneyho.

 

Dôvod na úsmev však mali v posledných štyroch vzájomných zápasoch vrátane prvého tohtosezónneho merania síl (1:0) zakaždým hráči a fanúšikovia City. "Červení diabli" naposledy zdolali svojho soka 9. decembra 2012 (3:2).
"Je to dobrý moment na derby. Pre nás je to ideálny čas a ideálne miesto na to, aby sme sa pokúsili napraviť zlyhania z posledných týždňov. Nezáleží na tom, kto sa kde nachádza v tabuľke. Derby je derby," povedal obranca "Citizens" Vincent Kompany, na ktorého v rozhovore pre magazín Match of the Day nadviazal jeho spoluhráč a kamarát z belgickej reprezentácie, v nedeľu však konkurent Marouane Fellaini. "Ide o zápas obrovského významu. Je to derby, takže to bude o niečo intenzívnejšie pre hráčov aj divákov. V budúcej sezóne chceme hrať v Lige majstrov, pred našimi priaznivcami preto musíme zvíťaziť. Pre tri body urobíme všetko," vyhlásil Fellaini, ktorý vyslovil svoj názor aj na spomenutého krajana Kompanyho. "Je to tvrdý hráč a určite to bude proti nemu náročná bitka. Budú to s ním zaujímavé súboje, ale najdôležitejšie je vyhrať zápas, ktorý nás čaká," doplnil Fellaini, podľa ktorého získa cenu pre najlepšieho hráča sezóny ďalší Belgičan Eden Hazard z FC Chelsea: "Eden je veľmi rýchly, má silné nohy a dokáže sa rýchlo otáčať."

 

Bývalý brankár "Citizens" Joe Corrigan spochybnil v rozhovore pre BBC Radio 5 odhodlanosť hráčov mužstva trénera Manuela Pellegriniho dosiahnuť úspech. "Kouč im síce môže povedať, čo a ako majú hrať, ale nezdá sa mi, že úplne všetci hráči vybiehajú na trávnik s vášňou a túžbou vyhrať," povedal 66-ročný niekdajší gólman, ktorý v rokoch 1967-1983 odchytal za manchesterský klub 602 zápasov.


hb;pp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies