Manchester United vo finále Ligového pohára, Carrick: Nehrali sme dobre

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:03 • 2 min
Manchester United vo finále Ligového pohára, Carrick: Nehrali sme dobre

LONDÝN - Futbalisti Manchestru United síce prišli o sedemnásťzápasovú šnúru bez prehry, ale zabezpečili si miestenku vo finále anglického Ligového pohára. Na cestu do Wembley im stačila aj štvrtková prehra 1:2 na ihrisku Hullu City v odvetnom semifinálovom stretnutí.

slovakia

left justify in out

Tréner "červených diablov" Jose Mourinho urobil v porovnaní s predchádzajúcim meraním síl až päť zmien v základnej zostave, čo sa odzrkadlilo na hernom prejave tímu. Manchester prehrával s momentálne predposledným tímom Premier League od 35. minúty, keď sa z pokutového kopu nemýlil Tom Huddlestone. "Nepovedal by som, že sa nám uľavilo, ale sme nespokojní s prehrou i výkonom. Chceli sme si udržať našu sériu, ale nehrali sme vôbec dobre. Samozrejme, sme radi, že sme vo finále, ale je to zvláštny pocit," priznal kapitán United Michael Carrick.

 

Postupové nádeje Hullu prekazil v 66. minúte autor vyrovnávajúceho gólu Paul Pogba. Ten sa dokázal vtesnať medzi viacerých obrancov súpera a domáci brankár nedokázal zareagovať na jeho pokus. "Chcel by som pogratulovať svojim hráčom. Bola to náročná cesta, ale sme vo finále," citovala agentúra DPA Mourinha. Portugalský kormidelník sa môže vyrovnať Alexovi Fergusonovi a Brianovi Cloughovi, ak získa štvrtý Ligový pohár vo svojej trénerskej kariére.

 

O víťazstve Hullu rozhodol v 85. minúte Oumar Niasse, ale to už nezmenilo nič na fakte, že vo februárovom finále sa so Southamptonom stretne Manchester. "Bolo to dobré víťazstvo, no výsledok z prvého zápasu nám spôsobil problémy. Opäť sme podali dobrý výkon v dobrom nasadení a v dlhších časových úsekoch sme kontrolovali hru proti silnému tímu. Nie je možné byť v tejto chvíli úplne šťastný," povedal tréner domácich Marco Silva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona