Manchester United utŕžil pod Urpínom v mladíckom vydaní debakel

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:27 • 2 min
Manchester United utŕžil pod Urpínom v mladíckom vydaní debakel

Manchester United utŕžil pod Urpínom v mladíckom vydaní debakel

slovakia

left justify in out

img

Zdrvujúcu prehru 1:5 by si áčko Manchestru United nedalo za klobúk. Pod Urpínom si však slávny klub mohol takýto luxus dovoliť. Debakel utŕžili mladí, z dorasteneckej akadémie, a to proti corgońligovej Dukle Banská Bystrica.
Do hľadiska sa prihrnul zhruba dvojnásobný počet divákov ako v sobotnom zápase CL Dukly s MFK Košice. Ich vekový priemer jasne naznačoval, prečo sa najmä na hlavnej úplne plnej tribúne usadil slovenský dorast. Prišiel niečo 'odkukať', poučiť sa na hre rovesníkov. Niekto mal oči otvorené a pozorne študoval futbalové ťahy anglických talentov, iní sa nudili, pretože prevaha Dukly bola jednoznačná, a začali sa skôr venovať v chladnom počasí teplým pukancom.
Dušan Uškovič nastúpil na útočný hrot až v druhom polčase, keď tréner Karol Marko vystriedal celý manšaft. Aj gól si rýchlo strelil a schuti zahral. "My sme spočiatku nevedeli, do čoho ideme, z ostrovov prišli mladí, osemnásťroční, aj dosť divákov sa tiesnilo na tribúne, na dobrom teréne sme si teda odfajkli aj dobrý tréning. Angličania sú Angličania, dobrí na lopte pri prvom dotyku. Podľa mňa práve v tejto činnosti treba u nás od mládeže pracovať. Prehrali, no to pre nich určite nie je až také dôležité, fyzicky zaostávali, musia ešte dospieť."
Hráči, a aj Dušan Uškovič, naplnili slová trénera Karola Marka tým najlepším spôsobom. "Zdôrazňoval nám, aby sme neurobili nejakú hanbu. Rozdelili sme sa na dve partie, najskôr sme normálne trénovali mimo, potom sa zapojili do hry, každý si zahral jeden polčas a myslím si, že to splnilo účel."   Karol Marko po zápase skonštatoval, že si chlapci schuti zahrali proti nie ťažkému súperovi, no veľmi dobre technicky pripravenému. "Bol to dobrý test pred Žilinou," nezabudol pripomenúť blížiaci sa zápas Corgoň ligy. "Vôbec som nerozmýšľal o tom, že by  som mohol mať niekoho z Manchestru v kádri, všímal som si svojich, hlavne mladých, ktorí vybehli v druhom polčase, Chomisteka, Balíka, Rejdovjana, a tí podali sľubné výkony."
Karola Marka zaujali v anglickom tíme najmä čierny Cofie, aj Blackett, ktorý vystriedal v 48. min práve Cofieho. V prvom rade však vyzdvihol tréningový účel zápasu. Ak prišiel niekto na Štiavničky vetriac senzáciu, tak sa sklamal. "Viem, že sú tu ľudia, ktorí by privítali aj opačný výsledok, ja ich týmto môžem len pozdraviť," povedal kouč Dukly. "Chlapci poctivo pracujú a je to vidieť. Sú zápasy, ktoré sa nevydaria, no nejestvuje mužstvo, ktoré neustále vyhráva, možno v Suriname, v normálnej súťaži nie. Mňa občas aj kritizujú, že som nebol tvrdší, že som neudelil pokuty, no navaliť postihy na niekoho je to najmenej."
Väčšina hráčov si zápas doslova užila, bez nejakej taktickej zviazanosti. Karol Marko nastolil voľnú ruku. "Pred zápasom sme navodili tréningovú atmosféru, v trojminútovom príhovore som zdôraznil, aby si aj niektoré veci vyskúšali a je dobré, že si tento zápas užili. Najmä po sobote, ktorá bola proti Košiciam z hľadiska psychiky veľmi náročná. Takýto zápas bez trénerského dirigovania dosť potrebovali."
Divácky priemer zaujal na prvý pohľad a aj sa mohol spojiť so želaním, keby takéto návštevy boli pravidelnosťou v Corgoň lige. "Keď som videl hľadisko, hneď som skonštatoval, že je tu viac ľudí ako na lige," dodal Karol Marko. "Tento súper so svojím zvučným menom nepochybne pritiahol, a to je pre futbal veľmi dobré."
Dukla Banská Bystrica - Manchester United '19' 5:1 (2:0)
Góly: 5. Hučko 11. Hesek, 46. Laksík, 48. Uškovič, 52. Rejdovjan - 81. Keane. Rozhodca Fajčík, 2500 divákov

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies