Manchester United s Arsenalom o priamu miestenku do LM

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 15:15 • 2 min
Manchester United s Arsenalom o priamu miestenku do LM

MANCHESTER - Hráči anglického futbalového klubu Arsenal Londýn v pondelok nevyužili možnosť bodovo sa dotiahnuť v tabuľke Premier League na druhý Manchester City, keď doma podľahli tímu Swansea City (0:1). Namiesto toho musia v zostávajúcich tohtosezónnych stretnutiach odrážať útok iného manchesterského tímu United.

slovakia

left justify in out

"Kanonieri" sú aktuálne na treťom mieste PL so ziskom 70 bodov, trojbodovým mankom na "Citizens" a dvojbodovým náskokom pred "červenými diablami". Oproti obom klubom z Manchestru však majú zápas k dobru.
Po tom, ako United definitívne do budúcosezónnej edície Ligy majstrov posunula nedeľňajšia remíza FC Chelsea s Liverpoolom, má stále šancu aj na priamu miestenku do skupinovej fázy LM. Priblížiť sa k nej môže v nedeľňajšom priamom súboji práve proti tretiemu Arsenalu.

 

Obe mužstvá sa v tejto sezóne stretli dvakrát, v oboch prípadoch sa z víťazstva 2:1 tešil hosťujúci tím. ManUtd triumfoval v rámci PL v novembri minulého roka na Emirates Stadium, zverenci trénera Arséna Wengera zasa prekvapili Van Gaalovu družinu v marcovom dueli FA Cup-u na Old Trafforde.

 

Atmosféru pred duelom priostril svojím vyhlásením kouč Londýnčanov. "Očakávam, že Manchester United bude v lete aktívny na prestupovom trhu. Zakaždým, keď sme urobili ponuku na nejakého hráča, začali sa do toho ´montovať´ aj United. Očakávam, že tréner Louis van Gaal kúpi ďalších silných hráčov," vyhlásil podľa portálu goal.com Wenger a dodal: "Chceme sa poučiť z našej poslednej prehry proti Swansea City a zabezpečiť si miesto v prvej trojke."

Program zostávajúcich zápasov Arsenalu Londýn a oboch manchesterských klubov v tejto sezóne Premier League:

Manchester City:
Swansea City (vonku), FC Southampton (doma)

Arsenal Londýn:
Manchester United (vonku), Sunderland (doma), West Bromwich Albion (doma)

Manchester United:
Arsenal Londýn (doma), Hull City (vonku)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies