Manchester United oficiálne potvrdil príchod Ibrahimoviča

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 08:04 • 2 min
Manchester United oficiálne potvrdil príchod Ibrahimoviča

MANCHESTER - Anglický futbalový klub Manchester United v piatok večer oficiálne potvrdil angažovanie švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Ten podpísal zmluvu na jeden rok.

slovakia

left justify in out

Už vo štvrtok verejnosti príchod na Old Trafford oznámil sám hráč, ktorý na svoj oficiálny profil na sociálnej sieti facebook zavesil znak "červených diablov" so slovami: "Je čas oznámiť to svetu. Moja najbližšia destinácia je Manchester United."

 

 

Vedenie klubu však prestup vtedy nekomentovalo a britské médiá informovali, že "Ibra" ešte neabsolvoval lekársku prehliadku ani nepodpísal kontrakt. Teraz už je všetko čierne na bielom a kontrakt znie na jeden rok.

 

Tridsaťštyriročný útočník prichádza do United z parížskeho Saint-Germain, za ktorý odohral v lige 122 zápasov a strelil 113 gólov. Predtým pôsobil v oboch milánskych veľkokluboch, Barcelone, Juventuse, Ajaxe a kariéru odštartoval v rodnom Malmö.

 

V Manchestri sa stretne opäť s portugalským trénerom Josem Mourinhom, s ktorým pracoval už v Interi Miláno.

"Som absolútne šťastný, že prichádzam do Manchestru United a teším sa, že budem hrať v Premier League. Musím povedať, že sa už neviem dočkať opäť spoločnej práce s trénerom Mourinhom. Je fantastický tréner. Som pripravený na túto fantastickú výzvu," citovala hráča oficiálna webová stránka rekordného 20-násobného anglického šampióna.

 

"Zlatan nepotrebuje predstavovanie. Štatistiky hovoria za všetko. Ibra je jeden z najlepších útočníkov na svete a hráč, ktorý vždy odovzdá 100 percent. Vyhral tituly v najväčších ligách sveta, teraz dostane šancu hrať v najlepšej súťaži na svete a ja viem, že túto príležitosť využije. Som si istý, že jeho talent uchváti fanúšikov na Old Trafford v budúcej sezóne. Jeho skúsenosti pomôžu zabudovať do tímu aj mladých hráčov," povedal Mourinho.

 

O príchode Ibrahimoviča do klubu sa hovorilo dlho a podľa medializovaných správ sa jeho poradca dohodol s "červenými diablami" na jednoročnom kontrakte už na začiatku ME vo Francúzsku. Na nich sa Ibrahimovičovi nedarilo, keď nestrelil ani gól a Švédsko nepostúpilo zo základnej skupiny. Po prehre 0:1 s Belgickom ukončil reprezentačnú kariéru. Za "Tre Kronor" odohral 116 zápasov, v ktorých zaznamenal rekordných 62 gólov.

 

S PSG vyhral štyri ligové titul v rade, celkovo počas kariéry nazbieral 13 ligových trofejí a ďalšie v rôznych pohároch. V 677 zápasoch, na ktoré od začiatku svojej profesionálnej kariéry nastúpil, strelil 392 gólov. V uplynulej sezóne dal dokopy 50 presných zápasov, pričom v lige 38, čo sú rekordy PSG.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies