Manchester United oficiálne oznámil angažovanie Paula Pogbu

NETKY.SK • 9 August 2016, 07:36 • 2 min
Manchester United oficiálne oznámil angažovanie Paula Pogbu

MANCHESTER - Anglický futbalový veľkoklub Manchester United oficiálne oznámil angažovanie Paula Pogbu. Jeho bývalý zamestnávateľ Juventus Turín za neho zinkasuje 105 miliónov eur, čím sa francúzsky reprezentant stal najdrahším hráčom v histórii. Prestup potvrdil MUFC na svojom oficiálnom webe v noci na utorok.

slovakia

left justify in out

Pogba podpísal s United päťročný kontrakt s týždenným platom 340.000 eur. Elitný stredopoliar v pondelok absolvoval v Los Angeles, keďže doteraz dovolenkoval na Floride, zdravotnú prehliadku. Dohodu s oboma stranami sfinalizoval hráčov agent Mino Raiola, ktorý získal bonus vo výške 20 percent z Pogbovej celkovej výšky nového kontraktu.

 

Dvadsaťtriročný Pogba už v Manchestri United pôsobil v rokoch 2009-2011. Následne prestúpil do Juventusu Turín za 950.000 libier. Na Old Trafford sa však vrátil za rekordnú sumu, čím prekonal rekord Garetha Balea z roku 2013. Real Madrid vtedy za waleského krídelníka zaplatil 102 miliónov eur. V uplynulom ročníku nastúpil Pogba na 42 zápasov v drese Juventusu, strelil 10 gólov a na ďalších 12 spoluhráčom prihral.

 

"Som nadšený, že opäť oblečiem dres United. Vždy to bol klub so špeciálnym miestom v mojom srdci a veľmi sa teším na prácu s trénerom Josem Mourinhom. Na Juventus budem spomínať len v tom najlepšom, ale nastal čas posunúť sa ďalej. Verím, že United pomôžem k množstvu úspechov," uviedol Pogba v oficiálnom vyhlásení.

 

Tréner MUFC Jose Mourinho je z novej akvizície nadšený. "Paul je jeden z najlepších hráčov na svete a bude dôležitým členom mužstva, ktoré tu chcem vybudovať. Je rýchly, silný a výborne číta hru. Má len 23 rokov, na svojej pozícii môže patriť medzi najlepších ešte veľa rokov," povedal Mourinho pre manutd.com.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona