Manchester United dal Liverpoolu lekciu z efektivity

NETKY.SK • 15 December 2014, 08:41 • 2 min
Manchester United dal Liverpoolu lekciu z efektivity

MANCHESTER - Manchester United v nedeľu v 16. kole najvyššej anglickej futbalovej súťaže triumfoval doma nad FC Liverpool 3:0. Výsledok by mohol napovedať, že stretnutie bolo jednoznačne v réžii domácich, no štatistika striel (11:19 celkovo, 6:9 na bránku) či rohových kopov (2:7) vypovedá o väčšej aktivite hostí.

slovakia

left justify in out

Tí však doplatili na nemohúcnosť v zakončení a zlyhania v defenzíve. Brankára “červených diablov” Davida de Geu dvakrát z uhla neprepálil Raheem Sterling. Ten proti španielskemu gólmanovi neuspel v druhom polčase ani v súboji 1 na 1. Mario Balotelli vybehol na trávnik štadióna Old Trafford od úvodu druhého dejstva, ale po vzore Sterlinga prehral všetky tri minisúboje s De Geom, ktorý jeden jeho strelecký pokus vyškriabal na brvno. Rovnako ako Luis Suárez v FC Barcelona, ani jeho nástupca v útoku FC Liverpool Balotelli ešte v lige v novom pôsobisku neskóroval. 

 

Manchester United zákonite trestal. V 12. min bol na hranici šestnástky úplne nekrytý Wayne Ronney - 1:0. V 40. min zvýšil na 2:0 Juan Mata. Tento gól síce nemal platiť, keďže španielsky stredopoliar sa po hlavičkovom priťuknutí Robina van Persieho nachádzal v postavení mimo hry, ale ani táto chyba rozhodcov neospravedlňuje mizerné bránenie v podaní “The Reds”. Po nepochopiteľnom skrate stopéra Liverpoolu Dejana Lovrena spečatil do prázdnej bránky v 71. min triumf “Red Devils” spomenutý Van Persie. 

Napriek víťazstvu 3:0 bol najlepším hráčom zápasu bezpochyby brankár domácich David de Gea. 

 

“S výsledkom som spokojný, no stále je tu priestor na zlepšenie. Veľakrát sme stratili loptu a umožnili Liverpoolu vytvoriť si šance. Zachránili nás fantastické reakcie De Geu. V pondelok sa spýtam hráčov, prečo nevyužili priestor, ktorý mali v druhom polčase a strácali loptu,” povedal podľa BBC tréner Manchesteru Louis van Gaal. 

 

Na opačnej strane sa v kľúčovom stretnutí odhodlal k výmene na brankárskom poste kouč Liverpoolu Brendan Rodgers. Simon Mingolet sedel iba na lavičke náhradníkov, medzi žrde sa nie naposledy postavil Brad Jones. “Cítil som, že musím urobiť zmenu. Naprieč zostavou hľadáme možnosti na zlepšenie. Simonovi som povedal, že toto rozhodnutie je na dobu neurčitú,” objasnil Rodgers. 

 

V nedeľu sa hralo 191. derby severozápadu Anglicka.V historickej bilancii sa Manchester United zlepšil na 76 výhier, FC Liverpool má na konte 64 úspechov a 51 stretnutí sa skončilo nerozhodne. Od vzniku Premier League v roku 1992 išlo o 45. vzájomný ligový duel dvoch historicky najúspešnejších anglických klubov. Aj toto porovnanie hovorí v prospech United, tri body získali v 24 prípadoch, Liverpool v 13 a osemkrát si nezmieriteľní rivali body podelili. 

 

V drese hostí odohral celý zápas pondelkový oslávenec Martin Škrtel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona