Manchester United a Real Madrid najcennejší na trhu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 10:38 • 2 min
Manchester United a Real Madrid najcennejší na trhu

LONDÝN - Manchester United a Real Madrid sú dve značky s najvyššou hodnotou na futbalovom trhu. Účtovnícka spoločnosť KPMG odhadla cenu každej z nich na 2,9 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Prieskum ukázal, že 32 špičkových európskych klubov vykazuje úhrnnú hodnotu 26 miliárd eur. Zverejnili ho pred sobotňajším finále Ligy majstrov, v ktorom bude súperom Realu mestský rival Atlético s taxou 592 miliónov eur na 14. mieste. "Červení diabli" z Manchestru sa držia v popredí napriek tomu, že v uplynulých troch rokoch zaznamenali na domácej scéne významný ústup z pozícií a ani raz nezískali ligový titul.

 

Za tandemom lídrov nasleduje úradujúci španielsky a do soboty aj európsky šampión FC Barcelona (2,8 miliardy eur), ďalej nemecký gigant Bayern Mníchov (2,2 miliardy eur), anglické kvarteto Arsenal Londýn (1,7 miliardy eur), Manchester City (1,6 miliardy eur), FC Chelsea (1,5 miliardy eur), FC Liverpool (1,3 miliardy eur) a elitnú desiatku dopĺňajú ešte taliansky Juventus Turín (983 miliiónov eur) a francúzsky Paríž Saint-Germain (843 miliónov eur). Druhú desiatku rebríčka otvára Borussia Dortmund (830 miliónov eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona