Manchester City investoval v Austrálii, kúpil Melbourne Heart

NETKY.SK • 23 Január 2014, 11:08 • 2 min
Manchester City investoval v Austrálii, kúpil Melbourne Heart

MELBOURNE - Futbalový Manchester City expanduje. Anglický klub v majetku arabskoemirátskeho šejka Mansúra sa spojil s ragbyovým Melbourne Storm a spoločne kúpili beznádejne posledný tím austrálskej futbalovej A-League Melbourne Heart.

slovakia

left justify in out

Organizácia podľa miestnych zdrojov stála približne 11 miliónov austrálskych dolárov (7,1 milióna eur). Noví vlastníci prevzali zodpovednosť za všetky jej záväzky, potvrdil výkonný riaditeľ Austrálskej futbalovej federácie David Gallop a dodal: "Manchester City a jeho austrálski partneri urobili strategickú investíciu a my ich vítame v našej rastúcej súťaži. Je to ďalší dôkaz o tom, ako svet vníma austrálsky futbal."

Nie je to prvá operácia Manchestru City na perspektívnych futbalových trhoch. V USA má rozpracovaný projekt nového klubu severoamerickej Major League Soccer (MLS) so sídlom v New York City. Aj preň si našli "The Citizens" mimofutbalového partnera - bejzbalových New York Yankees. Organizácia bude niesť názov New York City Football Club (NYCFC) a do ostrých bojov by mala vstúpiť v roku 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies