Manchester City chystá prestup leta, z Dortmundu príde kanonier Haaland

NETKY.SK • 10 Máj 2022, 08:52 • 2 min
Manchester City chystá prestup leta, z Dortmundu príde kanonier Haaland

MANCHESTER – Manchester City má za sebou sklamanie v podobe ďalšieho vypadnutia z Ligy majstrov. V budúcom ročníku však chce vysnený titul získať, k čomu by mal prispieť aj jeden z najžiadanejších hráčov sveta Erling Haaland.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckej verzie televízie Sky už 21-ročný útočník informoval svojho súčasného zamestnávateľa Borussiu Dortmund o odchode do najvyššej anglickej súťaže. City je údajne pripravené zaplatiť výkupnú klauzulu v jeho kontrakte vo výške 75 miliónov eur. Šéf klubu Ferran Soriano už informoval svojho nemeckého kolegu Hansa-Joachima Watzkeho o úmysle vykúpiť Haalanda zo zmluvy.

 

 

Ani jedna zo strán zatiaľ transfer nekomentovala, dokončený by však mal byť do konca týždňa. Haaland od svojho príchodu do Borussie zo Salzburgu v roku 2020 nastrieľal 85 gólov v 88 súťažných zápasoch a stal sa jedným z najžiadanejších hráčov na trhu, o ktorého sa zaujímali najlepšie kluby sveta. O nórskeho reprezentanta mal eminentný záujem aj Manchester United, futbalista sa však rozhodol uprednostniť ponuku mestského rivala, keďže Červeným diablom sa príliš nedarí a v budúcej sezóne budú chýbať v Lige majstrov.

 

 

Manchester City hral po odchode argentínskeho útočníka Sergia Agüera často bez hrotového útočníka, no aj napriek semifinálovému vypadnutiu z Ligy majstrov proti Realu Madrid to vyzerá na úspešnú sezónu. V Premier League má mužstvo Pepa Guardiolu tri kolá pred koncom súťaže na čele trojbodový náskok na Liverpool a kráča za obhajobou minuloročného titulu.

 

Haalanda v Dortmunde nahradí 20-ročný nemecký reprezentant Karim Adeyemi zo Salzburgu, za ktorého klub zaplatí 38 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies