Manchester City bude mať do 14 dní nového trénera

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 09:27 • 2 min
Manchester City bude mať do 14 dní nového trénera

LONDÝN - Prezident anglického futbalového klubu Manchester City Chaldún Al Mubarak informoval, že "The Citizens" predstavia nového trénera do dvoch týždňov.

slovakia

left justify in out

Najväčším kandidátom na uvoľnený post po Robertovi Mancinim, ktorého prepustili po prehre vo finále Anglického pohára (FA Cupu) s Wiganom (0:1), je kouč španielskej Málagy Manuel Pellegrini. City pod Manciniho vedením nezískali v uplynulej sezóne 2012/2013 žiadny titul a nepodarilo sa im presadiť ani v Lige majstrov.

"Chceme dlhotrvajúci úspech a výber kormidelníka je to najdôležitejšie rozhodnutie vo futbalovom klube. Hľadáme osobu, ktorá má dobré manažérske schopnosti, dokáže z talentu hráča dostať to najlepšie a ktorá bude mať systematický prístup od mládeže cez rezervu až po A-tím. Máme zoznam lodivodov, spĺňajúcich tieto kritériá. Sme veľmi blízko. Očakávam, že nového kouča vymenujeme do 14 dní," povedal pre klubovú webstránku Al Mubarak. 

"Všetci sme cítili, že bol čas na zmenu. Roberto odviedol skvelú prácu, sme mu vďační za to, čo spravil pre Manchester City. Mám na neho ten najlepší názor, či už ako na priateľa alebo na kouča. Museli sme však niečo zmeniť. Chceli sme sa uberať iným smerom, a preto sa naše cesty rozišli," uviedol na margo Manciniho odchodu z lavišky šéf ManCity Chaldún Al Mubarak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies