Manchester City a NY Yankees chcú založiť nový klub MLS

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 10:00 • 2 min
Manchester City a NY Yankees chcú založiť nový klub MLS

NEW YORK - Futbalový Manchester City a bejzbaloví New York Yankees spojili sily a chcú založiť nový klub severoamerickej Major League Soccer (MLS) so sídlom v New York City. O ich úmysle informoval komisár súťaže Don Garber.

slovakia

left justify in out

V poradí dvadsiata organizácia MLS bude niesť názov New York City Football Club (NYCFC) a do ostrých bojov by mala vstúpiť v roku 2015.

"S pýchou vítame v MLS dve prestížne športové značky. Táto spolupráca posunie súťaž opäť o niečo vyššie. Aglomerácia New Yorku má viac ako 19 miliónov obyvateľov a my sa už tešíme na mestskú rivalitu medzi NYCFC a New York Red Bulls," netajil nadšenie Garber.

Nový klub bude potrebovať svoje sídlo, ponúka sa lokalita Flushing Meadows v susedstve dejiska grandslamového tenisového turnaja US Open. Väčšinový podiel bude mať v organizácii anglický Manchester City, Yankees vstúpia do projektu ako investor. Oba subjekty spolupracujú už dlhšie, 25. mája sa na Yankee Stadium uskutoční exhibičný futbalový zápas medzi "The Citizens" a FC Chelsea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies