Manchester Arenu otvorí po teroristickom útoku benefičný koncert

NETKY.SK • 9 September 2017, 12:22 • 2 min
Manchester Arenu otvorí po teroristickom útoku benefičný koncert

LONDÝN - Manchester Arenu v sobotu večer po niekoľkých mesiacoch opäť otvoria. Prvým podujatím bude spomienkový koncert na počesť obetí nedávneho teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Šou s názvom We Are Manchester budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia.

Headlinerom podujatia bude bývalý člen skupiny Oasis Noel Gallagher. Jeho súčasná formácia Noel Gallagher's High Flying Birds sa pripojí k ďalším interpretom, ako sú The Courteeners, Blossoms či Rick Astley. Výťažok z koncertu poputuje na postavenie pamätníka obetiam útoku. Generálny manažér arény James Allen uviedol, že udalosť bude pre všetkých "veľmi emocionálna".

Dvadsaťdva ľudí zahynulo a viac než 200 utrpelo zranenia, keď sa 22. mája samovražedný útočník odpálil v Manchester Arene po koncerte americkej speváčky Ariany Grande. Odvtedy bola multifunkčná hala zatvorená, keďže tam bolo potrebné opraviť škody. Sobotňajší koncert budú naživo vysielať tri rozhlasové stanice.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies