Manažérka VW prekvapivo odchádza pre nezhody ohľadne emisného škandálu

NETKY.SK • 26 Január 2017, 19:42 • 2 min
Manažérka VW prekvapivo odchádza pre nezhody ohľadne emisného škandálu

WOLFSBURG - Členka predstavenstva Volkswagenu Christine Hohmann-Dennhardtová, ktorá bola zodpovedá za uzatvorenie emisného škandálu, prekvapivo opúšťa svoju funkciu.

slovakia

left justify in out

Koncern a Hohmann-Dennhardtová sa podľa vyhlásenia VW rozišli "pre odlišné názory na kompetencie a budúce operatívne štruktúry v jej rezorte".

 

Bývalá sudkyňa Spolkového ústavného súdu pred rokom odišla z Daimleru a nastúpila do VW, kde mala zodpovedať za právnu oblasť. Okrem iného mala pracovať na riešení emisného škandálu. Hohmann-Dennhardtová odchádza k 31. januáru po "vzájomnej dohode".

 

Hohmann-Dennhardtová bola aj v Daimleri zodpovedná za vyriešenie korupčného škandálu. Vypracovala komplexný systém pravidiel, ktoré majú zabrániť pochybným machináciám a vo svojej úlohe uspela. Naproti tomu správna aj dozorná rada VW s jej prácou neboli veľmi spokojné, dôvody však nie sú známe.

 

Na uvoľnené miesto nastúpi Hiltrud Wernerová, ktorá doteraz riadila revízny odbor koncernu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies