Manažér hviezdy MMA Jonesa tvrdí, že zakázaná látky sa do jeho tela dostala iba náhodou

NETKY.SK • 29 August 2017, 11:47 • 2 min
Manažér hviezdy MMA Jonesa tvrdí, že zakázaná látky sa do jeho tela dostala iba náhodou

Bratislava - Trojnásobný MMA šampión Jon Jones sa pre podozrenie z užitia zakázaných látok dostal už druhýkrát do veľkých problémov. Jeho druhý prešľap ešte nie je potvrdený, aktuálne sa čaká na výsledky B-vzorky.

slovakia

left justify in out

Sú iba dve možnosti ako sa mu do teľa dostala zakázaná látka: buď náhodou (je tam možnosť, že niektorý z doplnkov výživy obsahoval zakázanú látku Turinabol a jeho tím o tom nevedel) alebo zámerne.

 

Podľa dostupných informácií bolo ešte pred vážením všetko v poriadku, anabolický steroid sa mu dostal do tela niekedy po vážení a medzi zápasom. Všetci jeho fanúšikovia teraz čakajú na odpovede. Jonesovi sa v jeho posledných troch zápasoch podarilo vždy vyhrať a navyše to boli vždy titulové zápasy ale zakaždým mu titul odobrali lebo mal v tele látky ktoré tam nepatrili.

 

Jonesov manažér Malki Kawa aj po viacerých prešľapoch šampióna verí, že teraz je v tom nevinne: "Dal by som za to svoju hlavu, že toto je zasa iba nešťastná náhoda. Jon prešiel siedmimi testami v predzápasovom období a nebol tam žiadny problém, ani jeden test nebol dopredu ohlásený. Potom prišiel na rad predzápasový test o ktorom Jones vedel dopredu a ten bol pozitívny. Kde je v tomto logika? Niečo tu nesedí. Podľa mňa bol steroid v niektorom z doplnkov výživy. Musíme sa pozrieť na to čo bral Jones v poslednom období a potom na to možno prídeme. "

 

Jonesova situácia ale nevyzerá dobre, lebo keď USADA potvrdí prítomnosť steroidu v jeho tele tak sa to jeho tímu bude obhajovať iba veľmi ťažko. Aj keď nájdu doplnok ktorý mohol látku obsahovať ako dokážu, že to neurobili schválne?

 

Pár informácií o látke Turinabol (zdroj internet): je to látka ktorá sa po užití dá preukázať v moči ešte 6 týždňov. Jeho užívanie prináša mierne svalové, no o to väčšie silové prírastky. Netreba ale zabudnúť, že na jeho účinky si treba počkať, respektíve nástup jeho účinkov je pomalý. Je vlastne dosť nelogické si dať túto látku týždeň pred zápasom, dúfajme teda, že v blízkej budúcnosti sa dozvieme ako to v skutočnosti bolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies