Mamičky pozor! Opaľovací krém spôsobil bábätku popáleniny 2. stupňa

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 17:18 • 2 min
Mamičky pozor! Opaľovací krém spôsobil bábätku popáleniny 2. stupňa

BOTWOOD - Rebecca Cannon žijúca v Botwoode chcela svoju dcérku ochrániť pred silným slnkom, no namiesto ochrany prišla katastrofa.

slovakia

left justify in out

Štrnásťmesačná Kyla po natrení opaľovacím krémom utrpela na tvári popáleniny druhého stupňa. Zdesená Rebecca ihneď varovala ostatné matky prostredníctvom Facebooku.

 

Rebecca si pred použitím krému v spreji prečítala návod, kde sa písalo, že prípravok je vhodný pre deti už od  šesť mesiacov. Keďže jej dcérka má už 14 mesiacov, nemala dôvod o jeho použití pochybovať a rozotrela jej ho po tváričke. Tá však začala „horieť.“

 

Dieťa hospitalizovali v nemocnici, kde sa postupne zotavilo a v súčasnosti stopy po popáleninách našťastie pomaly miznú. 

 

"Odkedy sa dcérka vrátila z nemocnice, som si preštudovala rôzne výskumy a našla som až znepokojujúce množstvo rovnakých prípadov. Neviem, prečo sa také prípravky vôbec predávajú," uviedla Rebecca. 

 

Vedci z Británie varujú, opaľovacie krémy zvyšujú možnosť vzniku rakoviny kože

 

Reklamy nám tlačia kvantum syntetických chemických ochranných UV prípravkoch. Pred slnkom nás však dokážu ochrániť aj prírodné látky. Najmä ľuďom s citlivou pokožkou sú odporúčané rôzne oleje ako: Makadamiový, konopný, kokosový, jojobový, sézamový, rakytníkový a kakaové či bambucké maslo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies