Máme záväzok znížiť nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota pod 20 percent

NETKY.SK • 28 September 2017, 18:04 • 2 min
Máme záväzok znížiť nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota pod 20 percent

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota, ktorá v súčasnosti ako v jedinom okrese SR presahuje úroveň 20 percent, by Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s miestnym úradom práce chcelo do konca aktuálneho roka znížiť pod túto hranicu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Tisovci v okrese Rimavská Sobota to uviedol šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„Máme spoločný záväzok s riaditeľkou úradu práce, že by sme chceli, aby to hanebné číslo, ktoré začína dvojkou, to znamená dvadsať a vyššie, čo sa týka percenta evidovaných nezamestnaných, do konca roka aj v Rimavskej Sobote zmizlo,“ povedal minister.

 

Aj v tomto regióne si podľa jeho slov ľudia zaslúžia, ak majú záujem pracovať, aby ministerstvo a úrad práce urobili všetko preto, aby im prácu dali. „Stretol som ľudí, ktorí majú záujem pracovať. Doslova si myslím, že tú prácu, ktorú dlhé roky robia, milujú,“ dodal Richter s tým, že rezort bude hľadať vždy všetky možnosti, ako regiónu pomôcť.

 

Podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR bola ku koncu augusta evidovaná miera nezamestnanosti v okrese Rimavská Sobota na úrovni 20,81 percenta.

 

„Za posledných 12 mesiacov uplynulého roka v tomto okrese poklesla o päť percent,“ zdôraznil minister s tým, že ide zrejme o najväčší pokles v rámci všetkých okresov SR. „Máme ambíciu byť ešte lepší a zadefinovali sme nejaké konkrétne čísla, ktoré s tým súvisia,“ zakončil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies