Máme signály, že vo vnútri koaličných strán sú obrovské pnutia

NETKY.SK • 21 Október 2010, 06:58 • 2 min
Máme signály, že vo vnútri koaličných strán sú obrovské pnutia

Máme signály, že vo vnútri koaličných strán sú obrovské pnutia

slovakia

left justify in out

img

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota má signály, že vo vnútri vládnych koaličných strán sú "obrovské" pnutia. "A to myslím doslova a do písmena všetky štyri strany. Stabilita nielen vládnej koalície navonok, ale aj vo vnútri týchto strán je veľmi diskutabilná," povedal v rozhovore pre TASR Slota.
Ako príklad uviedol poslancov za OKS, ktorí do parlamentu postúpili na kandidátke strany Most-Híd. "To sú ďalší v úvodzovkách revolucionári, ktorí s touto stranou nemajú nič spoločné okrem toho, že ich to vynieslo do parlamentu. Keby kandidovali sami, ani za tisíc rokov ich to do parlamentu nevynesie," poznamenal s dodatkom, že je zvedavý, dokedy budú poslanci z OKS hlasovať s vládnou koalíciou.
Ďalšou otázkou je podľa neho SaS, ktorá je ideovo v úplnom protiklade s KDH a navyše je "podmínovaná" štyrmi zástupcami Obyčajných ľudí. "Je tam more vecí, kde všade sú strety záujmov a každý má svojich ľudí a tých skupín je veľa a každý chce mať ten svoj 'koláčik' čo najväčší a najsladší. A samozrejme, že v tejto podobe a v tomto časovom úseku toto je to, čo je prioritné. To skutočné, čo je v programoch jednotlivých strán, sa stáva druhotným, sekundárnym," poznamenal predseda SNS. "Ale to je do určitého času. Ten obrovský tlak napríklad v KDH, mám na mysli členskú základňu, ktorá sa nijakým zásadným spôsobom nezúčastňuje na tom koryte, ktorá je v KDH kvôli programu a nie kvôli tomu, či má niekto koryto, alebo nemá, tam je to trošku odlišné. A nemusím vás ani presviedčať, ako sa pozerá cirkev na spoluprácu KDH a SaS," dodal.
"KDH a SaS sú ideologicky tak rozdielne, ako severný a južný pól. Keď sa severný a južný pól spoja, uverím, že tieto strany budú dlhodobejšie spolu vychádzať," vyhlásil Slota. Na margo Obyčajných ľudí dodal, že sú to neriadené strely. "Neviem, kto ich pustil a rozmotal im tie 'motúzy na chrbtoch'. Je len otázkou času, kedy im vybuchnú pod zadkom, ako časované míny v rámci SaS," uzavrel Slota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies