Máme medailu! Vlhovej k titulu majsterky sveta v kombinácii chýbali iba tri stotiny sekundy

NETKY.SK • 8 Február 2019, 17:04 • 2 min
Máme medailu! Vlhovej k titulu majsterky sveta v kombinácii chýbali iba tri stotiny sekundy

AARE - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová získala striebornú medailu v alpskej kombinácii na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Aare. Majsterkou sveta sa stala Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá úspešne obhájila titul spred dvoch rokov zo St. Moritzu.

slovakia

left justify in out

Holdenerová zdolala Vlhovú v súčte zjazdu a slalomovej jazdy iba o 3 stotinky sekundy. Bronz si vybojovala nórska univerzálka Ragnhil Mowinckelová (+0,45). Líderkou po zjazde pred rozhodujúcou slalomovou časťou bola Rakúšanka Ramona Siebenhoferová, ktorá napokon skončila tesne pod medailovým pódiom.

V ženskej kombinácii zjazdu a slalomového kola medzi aktérkami chýbala azda najväčšia favoritka Američanka Mikaela Shiffrinová. Rovnako sa nepredstavila úradujúca olympijská šampiónka Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá je zranená a na svetovom šampionáte absentuje. V Aare to bola pravdepodobne posledná súťaž v alpskej kombinácii na majstrovstvách sveta. Podľa predbežných informácií by kombinačné preteky mal o dva roky na MS v talianskej Cortine d´Ampezzo nahradiť atraktívny paralelný slalom.

Petra Vlhová získala historicky prvú medailu pre Slovensko v individuálnej disciplíne na majstrovstvách sveta. Švajčiarsky St. Moritz pred dvoma rokmi priniesol úplne prvý cenný kov pre slovenské zjazdové lyžovanie - striebro v tímovej súťaži. Slováci vtedy v zložení Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová, Andreas Žampa a Matej Falat zo štyroch súperov našli premožiteľov až vo finále, keď ich zdolali Francúzi.

"Po dlhom čase som predviedla dve dobré jazdy a dosiahla víťazstvo. Som veľmi rada, že som obhájila titul v kombinácii, aj keď v zjazde to nebolo ono. Skutočnosť, že som zdolala Petru Vlhovú, ma mimoriadne teší," uviedla Wendy Holdenerová v prvej televíznej reakcii po zisku titulu majsterky sveta.

Dvadsaťtriročná Vlhová mala premiéru na vrcholnom podujatí v alpskej kombinácii iba vlani vo februári na ZOH v Pjongčangu a hneď z toho bolo piate miesto s odstupom 65 stotín sekundy na bronzovú medailu. O dva týždne neskôr na pretekoch Svetového pohára v Crans Montane už bola na stupňoch víťazov tretia.

MS v zjazdovom lyžovaní - Aare (Švéd.) - piatok - výsledky:

Ženy - alpská kombinácia - konečné poradie (zjazd + slalomové kolo):

 

1. Wendy Holdenerová (Švaj.) 2:02,13 min, 2. Petra Vlhová (SR) +0,03 s, 3. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,45, 4. Ramona Siebenhoferová (Rak.) +0,49, 5. Roni Remmeová (Kan.) +1,13, 6. Federica Brignoneová (Tal.) +1,39, 7. Kajsa Vickhoff Lieová (Nór.) +1,51, 8. Franziska Gritschová (Rak.) +1,69




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona