Máme ďalší teplotný rekord, tentokrát z Nemecka: Uhádnete, koľko tu namerali?

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 08:41 • 2 min
Máme ďalší teplotný rekord, tentokrát z Nemecka: Uhádnete, koľko tu namerali?

BERLÍN - Európa sa momentálne pasuje s ďalšou letnou vlnou horúčav, z Nemecka hlásia nový rekord.

slovakia

left justify in out

Rekordná hodnota padla v meste Geilenkirchen. "Nový teplotný rekord v Nemecku! V západnom meste Geilenkirchen bolo nameraných 40,5 stupňa Celzia! Dnes bol prekonaný predchádzajúci rekord 40,3 stupňa Celzia," uvádzajú tamojší meteorológovia. Do včerajšieho dňa bola najvyššou nameranou teplotou v Nemecku hodnota 40,3 stupňa Celzia, ktorú zaznamenali v roku 2015 v meste Kitzingen.

 

img

 

Meteorológovia včera varovali, pred naozaj vysokými teplotami, ktoré budú atakovať štyridsiatku. Vysoké teploty Nemcov zároveň čakajú aj v oblastiach s veľkou nadmorskou výškou, kde vonkoncom nie sú normálom. Dnes majú teploty v krajine stúpať ešte viac, výstrahu vydali pre celé Nemecko. V piatok by mali mierne poľaviť, no zrejme to nebude až také citeľné.

 

Aby toho nebolo málo, okrem tepla museli odborníci vydať výstrahu aj pred mimoriadnym UV žiarením, pri vystavení sa priamemu slnečnému žiareniu totiž hrozí poškodenie kože a očí.

 

Ohrozené sú aj zvieratá. Organizácia na ochranu zvierat Peta preto požiadala 12 nemeckých zoologických záhrad, aby z dôvodu vlny horúčav poslali svoje ľadové medvede do severnejších krajín, pretože počasie ohrozuje ich životy. Zoo v Hamburgu odpovedala, že medveďom nie je príliš horúco, lebo v horúčavách sa o nich špeciálne starajú - dávajú im mrazené ryby, mäso a zeleninu.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies