Malý chlapec sa stratil vo vlaku, cestu domov našiel po 25 rokoch a teraz bojuje o Oscara

NETKY.SK • 1 Február 2017, 16:59 • 2 min
Malý chlapec sa stratil vo vlaku, cestu domov našiel po 25 rokoch a teraz bojuje o Oscara

NEW YORK - Americký dramatický film Lion je jedným z ďalších nominovaných snímok na Oscara. Film je inšpirovaný knihou A Long Way Home od Saroo Brierleyho, ktorý napísal o svojom životnom príbehu a dlhej ceste domov.

slovakia

left justify in out

Saroo sa ako päťročný stratil vo vlaku, ktorý ho odviezol tisíce kilometrov od jeho domova a rodiny. Opustené dieťa sa potom ocitolo v uliciach Kalkaty, kde sa musel naučiť prežiť sám. Po strastiplnej a nebezpečnej ceste sa naňho usmialo šťastie a adoptoval si ho manželský pár z Austrálie. 

 

O 25 rokov neskôr s bledými spomienkami sa rozhodne nájsť svoju rodinu a vrátiť sa domov. Pomocou technológie Google Earth sa vydáva na dlhú cestu do ďalekej Indie. 

 

 

Malého Sarooa si vo filme zahral Sunny Paward a dospelého Sarooa stvárnil Dev Patel. Jeho priateľku si zahrala Rooney Mara, adoptívnych rodičov David Wenham a Nicole Kidman. Film režíroval Garth Davis a o scenár sa postaral Luke Davies. 

 

Snímka podľa skutočného príbehu teraz zabojuje o Oscara v kategórii Najlepší film, najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Nicole Kidman), najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Dev Patel), najlepšia filmová hudba, najlepšia výprava a najlepší pôvodný scenár.

 

Odovzdávanie Oscarov sa uskutoční 26. februára o 1.00 h v noci z nedele na pondelok. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies