Malý Alfie Ewans zomrel niekoľko dní po odpojení od prístrojov

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 13:02 • 2 min
Malý Alfie Ewans zomrel niekoľko dní po odpojení od prístrojov

LONDÝN - Britský chlapček Alfie Evans zomrel v noci na sobotu po tom, ako jeho rodičia neuspeli na súdoch so snahou o pokračovanie liečby.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na správy otca a matky 23-mesačného dieťaťa na sociálnej sieti o tom informovali televízie Sky News a BBC.

 

"Môj bojovník zložil svoj štít a získal svoje krídla o 2.30 h, som úplne zdrvený," napísal otec Tom Evans. Kate Jamesová zverejnila na Facebooku podobný odkaz a poďakovala sa všetkým za podporu.

 

Alfie bol v "polovegetatívnom stave" v dôsledku degeneratívnej neurologickej choroby, ktorú lekári neboli schopní s určitosťou identifikovať. Od prístrojov na podporu života ho odpojili tento pondelok, a to po sérii súdnych rozhodnutí v prospech mienky lekárov z liverpoolskej Detskej nemocnice Aldera Heya. Tí argumentovali, že ďalšia liečba chlapca by bola márna a nebola by v prospech batoľaťa.

 

Rodičia z Liverpoolu chceli svojho syna vziať na ďalšiu liečbu do Detskej nemocnice Dieťaťa Ježiša (Bambino Gesu) v Ríme. Jej riaditeľka Mariella Enocová v utorok oznámila, že talianske ministerstvo obrany má pripravené lietadlo na prevoz Alfieho, ktorému udelili talianske občianstvo v nádeji, že to umožní jeho prepravu.

 

Prípad pritiahol aj pozornosť pápeža Františka, ktorý sa počas nedeľného požehnania na vatikánskom Námestí svätého Petra tento mesiac modlil za Alfieho a ďalších pacientov trpiacich vážnymi ochoreniami. František viackrát apeloval, aby chlapca nechali nažive, a vyhlásil, že iba Boh môže rozhodnúť, kto zomrie. Minulý týždeň sa pápež stretol aj s Alfieho otcom Tomom Evansom.

 

Chlapca odpojili od prístrojov v pondelok večer, jeho otec následne v utorok dopoludnia novinárom povedal, že lekárov prekvapilo, že Alfie aj po deviatich hodinách stále dýcha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies